Αναζήτηση

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ;

  • Ø Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και θεωρώντας όλοι ως δεδομένα τα αποτελέσματα που είχαν ανακοινωθεί, ξεχάσαμε πως τα οριστικά και επίσημα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται μόνο από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία. Και το Πρωτοδικείο Χανίων είναι το μοναδικό – τουλάχιστον στην Κρήτη – που μέχρι και χθες δεν είχε ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.
  • Ø Και το επισημαίνω αυτό γιατί εμείς, οι απλοί εκλογείς, μπορεί να το ξεχάσαμε, αλλά δεν τον ξέχασαν αρκετοί υποψήφιοι (δήμαρχοι και σύμβουλοι) του Νομού Χανίων οι οποίοι θέλουν να υποβάλλουν ενστάσεις.
  • Ø Βλέποντας λοιπόν πως οι μέρες κυλούν (ήδη έφυγε το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου). Βλέποντας πως υπάρχει και μια γενική κατεύθυνση οι ορκωμοσίες των νέων δημοτικών αρχών και συμβουλίων να γίνουν εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να πιάσουν δουλειά από τις 2 Ιανουαρίου, άρχισαν να ανησυχούν και δικαίως.
  • Ø Φανταστείτε τι έχει να γίνει εάν οι ενστάσεις που θα υποβληθούν δικαιωθούν από το εκλογοδικείο, ενώ ήδη θα έχουν ορκιστεί και αναλάβει καθήκοντα κάποιοι που μπορεί να βρεθούν εκτός του “νυμφώνος”.
  • Ø Πολλά ερωτηματικά προκαλεί λοιπόν αυτή η καθυστέρηση στην έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Χανίων, εάν συνυπολογιστεί πως ακόμη και το Πρωτοδικείο Ηρακλείου με πολύ περισσότερο φόρτο δουλειάς έχει ήδη εκδώσει τα αποτελέσματα.
  • Ø Εκτός εάν η καθυστέρηση έχει να κάνει με τον αριθμό των υπαλλήλων και με τις ελλείψεις που υπάρχουν οπότε είναι και η μόνη περίπτωση που μπορεί να δικαιολογηθεί. Άντε όμως να πεισθούν και οι υποψήφιοι που αγωνιούν να σπεύσουν να καταθέσουν τις ενστάσεις τους οι οποίες μπορεί να εκδικαστούν εν μέσω των....Χριστουγέννων. Κάτι σαν μποναμάς δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου