Αναζήτηση

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ - ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ – ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ




  • Ø Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφασίζει σε συνεργασία με το ΔΝΤ να μπορούν οι εργοδότες να μειώνουν τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα. ( Όλα τα υπόλοιπα για πλαφόν, χρονική διάρκεια, όρους κλπ είναι απλά στάχτη στα μάτια του κόσμου).
  • Ø Και ερωτώ τους βουλευτές και όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ , από τα Χανιά. Ποια επιχείρηση. Ποιο κατάστημα. Ποια οικονομική δραστηριότητα. Ποια οικονομική ανάπτυξη. Ποιο εθνικό συμφέρον….. Θα ωφεληθούν με το να μην έχουν οι εργαζόμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσουν , να κτίσουν, να αγοράσουν.
  • Ø Ας μου εξηγήσει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ, πως θα κινηθεί η οικονομία και μάλιστα θα αναπτυχθεί (!!) όταν – ελλείψει χρημάτων από τους μισθωτούς και συνταξιούχους - θα σταματήσει κάθε εμπορική και γενικά οικονομική κίνηση, ακόμη και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες αφού δεν θα έχουν έσοδα.
  • Ø Ας μου εξηγήσει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ, πως θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους όταν θα μειωθεί η είσπραξη ΦΠΑ λόγω της μείωσης της κατανάλωσης, όπως έγινε στο πρώτο εννεάμηνο του χρόνου ;
  • Ø Τι θα κάνετε Θεομπαίχτες; Θα φορολογήσετε και τον αέρα που αναπνέουμε; Όμως ακόμη και τότε , πως θα εισπράξετε φόρους από πολίτες που θα έχουν πτωχεύσει; Γιατί τα σαΐνια, οι σύντροφοί σας στην κυβέρνηση, μπορεί να καμαρώνουν πως θα σώσουν την Ελλάδα από την πτώχευση, αλλά τους διαφεύγει κάτι.
  • Ø Ελλάδα είναι οι Έλληνες. Και είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του κόμματος που την στηρίζουν, εκείνοι που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους Έλληνες (και επομένως την Ελλάδα) στην πτώχευση.
  • Ø Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν πιά να κρατούν δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Δεν μπορείς να ταυτίζεσαι με τον Παπακωνσταντίνου ή τον Στρος Καν και με τον κυρ Μανώλη τον συνταξιούχο, τον Γιώργο τον υπάλληλο, τον Κώστα τον αγρότη, τον Γιάννη τον έμπορο ρούχων.
  • Ø Είτε πρόκειται για βουλευτές, είτε για προέδρους εργατικού κέντρου, συνδικαλιστικών οργανώσεων, αγροτικών συλλόγων, δεν μπορείτε να είσαστε μέλη ή στελέχη σε ένα κόμμα που καταστρέφει την ζωή των Ελλήνων, να στηρίζετε αυτό το κόμμα και παράλληλα να – λέτε πως – είστε αντίθετοι με αυτές τις πολιτικές και τα μέτρα.
  • Ø Σε κάποιον λέτε ψέματα. Ή στο κόμμα σας , ή στους πολίτες. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να παραιτηθείτε από το κόμμα. Στην δεύτερη πρέπει να παραιτηθείτε από τις θέσεις στις οποίες σας έκατσαν οι πολίτες ακούγοντας τα ψέματά σας.
  • Ø Και προσέξτε. Όταν η απόγνωση και η απελπισία μετατρέπονται σε θυμό και οργή. Όταν φτάσουν τους μισθούς εκεί που ακόμη και να σε απολύσουν δεν θα έχεις να χάσεις και τίποτε το ιδιαίτερο. Τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται λίγο περίεργα και λίγο – πολύ διαφορετικά απ’ότι τα είχατε συνηθίσει.
  • Ø Την περασμένη Τρίτη στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων στα Χανιά ο πρόεδρος του ΕΚΧ αν και ήταν εκεί δεν τόλμησε καν να βγει να πει δυό κουβέντες, βλέποντας πως η απελπισία και η απόγνωση είχαν γίνει θυμός. Ας σκεφτεί αυτός και οι όμοιοι του τι θα γίνει όταν η απόγνωση, η απελπισία, ο θυμός, γίνουν….οργή.
  • Ø Και (καλώς ή κακώς) , όπως συμβαίνει σε κάθε γενιά, οι πρώτοι που άρχισαν να εκδηλώνουν την οργή τους είναι οι νέοι. Όμως μαζί τους έρχονται και οι …παππούδες και γιαγιάδες τους. Οι γονείς θα καθυστερήσουν λίγο (όπως σε κάθε γενιά) αλλά όταν και αυτοί δεν θα έχουν πλέον να χάσουν τίποτε γιατί δεν θα τους έχει απομείνει τίποτε εκτός από τις αλυσίδες τους, τότε θα ακολουθήσουν τους γονείς και τα παιδιά τους.
  • Ø Και τότε αλλοίμονο στους φαρισαίους και υποκριτές που ξεχνούν πως τα «παραμύθια» τα ακούν μόνο εκείνοι που έχουν χορτάτο το στομάχι και όχι οι πεινασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου