Αναζήτηση

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΝΕΟI ΔΗΜΑΡΧΟΙ «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ !!!! ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ;;; ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΤΑΖΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ;;;;

  • Ø Διάβαζα προχθές μια είδηση για την πρώτη συνάντηση που είχαν όλοι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «άδεια ταμεία και οικονομικές υποχρεώσεις “καίνε” τους δήμους στο νομό Ηρακλείου, το ίδιο και η στελέχωση των νέων υπηρεσιών….Πέρα από το μεγάλο ''αγκάθι'' του οικονομικού, οι δήμαρχοι του νομού δεν έκρυψαν χθες τη διάχυτη αγωνία τους για το πρακτικό κομμάτι που αφορά σε αυτή καθαυτή τη λειτουργία των δήμων. Το γεγονός πως ακόμα εκκρεμεί η έκδοση όχι μιας ούτε δυο αλλά 15 κοινών υπουργικών αποφάσεων που αφορούν στη λειτουργία των νέων ΟΤΑ, αλλά και το ότι σύσσωμοι σχεδόν οι εργαζόμενοι τής υπό κατάργηση Νομαρχίας Ηρακλείου προτίμησαν τη μετάταξή τους στην αιρετή Περιφέρεια και όχι στους δήμους δεν προϊδεάζουν για το απόλυτα ομαλό ξεκίνημα που επαγγέλλεται το υπουργείο Εσωτερικών…»
  • Ø Και επειδή ανάλογος προβληματισμός και “ανησυχίες” εκφράζονται από όλους σχεδόν τους νεοεκλεγέντες δημάρχους και στα Χανιά, θεωρώ απόλυτα λογικό ο κάθε πολίτης να αναρωτιέται :
  • Ø Μα καλά. Όταν έβαζαν υποψηφιότητα δεν γνώριζαν ; Όταν γυρνούσαν στις πλατείες, στα καφενεία, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, δεν γνώριζαν ; Και εάν δεν γνώριζαν γιατί δεν έλεγαν που είναι άσχετοι; Αλλά και εάν γνώριζαν και δεν το έλεγαν (που είναι το πλέον βέβαιο) μήπως σε όλους όσους εκφράζουν τις όψιμες ανησυχίες τους ταιριάζει ο τίτλος των απατεώνων ;
  • Ø Ίσως οι εκφράσεις αυτές σε κάποιους να φαίνονται λίγο σκληρές. Όμως θα είναι πολύ πιο σκληρό για όλους μας , κάποιοι που ουσιαστικά υπέκλεψαν την ψήφο της πλειοψηφίας εκείνων που πήγαν να ψηφίσουν, να βγουν στις αρχές του 2011 και επικαλούμενοι τα οικονομικά προβλήματα, την αδυναμία καταβολής των μισθών και την…πατρίδα, να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη σε όλα τα επίπεδα καταφέροντας καίριο πλήγμα στους ήδη διαλυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
  • Ø Επιπλέον των παραπάνω, σήμερα στα Χανιά, το υπουργείο Εσωτερικών διοργανώνει ημερίδα για να ενημερωθούν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι για την διοικητική μεταρρύθμιση !!!. Εάν είναι δυνατόν !!!
  • Ø Δηλαδή όχι μόνο θα ξοδέψουν χρήματα (συμβουλάτορες κλπ στελέχη από την Αθήνα) αλλά επιπλέον μας λένε κατάμουτρα πως εκείνοι που ήταν υποψήφιοι για να μας εκπροσωπήσουν και τους οποίους ψηφίσαμε, είναι ούτε λίγο ούτε πολύ άσχετοι με την τεράστια διοικητική αλλαγή και πως θα «επιμορφωθούν» λίγες ημέρες πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους !!!
  • Ø Με απλά λόγια , εάν υποψιαστώ πως υπήρχαν υποψήφιοι που δεν είχαν διαβάσει το Νόμο για την διοικητική μεταρρύθμιση τότε θα «πηδηχτώ από το παράθυρο». Για να μην αναρωτηθώ μήπως γνωρίζετε την έκφραση για εκείνους που «μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι» ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου