Αναζήτηση

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΝΑΤΟΣ – ΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!!

  • Ø Στην φωτογραφία βλέπετε τους κ.κ. Poul Thomsen (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), Servaas Deroose (Ευρωπαική Ένωση), Denis Blenck (Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα). Είναι οι τρείς κύριοι που χθες στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσαν στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τι αποφασίστηκε να γίνει και συγκεκριμένα.
  • Ø Μείωση προσωπικού στο δημόσιο, χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις(;). Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, αλλά ...δεν θα μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί.
  • Πιθανή επιμήκυνση των δανείων που έχουν χορηγηθεί από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.
  • Για την περίοδο 2012-2014, θα εφαρμοστεί πρόσθετο πακέτο μέτρων που αντιστοιχεί στο 5% του ΑΕΠ. Περικοπές στην υγεία. Αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ. Κλείσιμο επιχειρήσεων του δημοσίου. Εφαρμογή μέσων που ενισχύουν τη φορολογική συμμόρφωση και δικαιοσύνη.
  • Ø Και βέβαια αυτή η πρώτη «κυβερνητική» εμφάνιση της «τρόικας» γεννά το εύλογο ερώτημα. Αφού , ουσιαστικά, αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Και αφού αυτοί πληρώνονται με παχυλούς μισθούς από τους φορείς που εκπροσωπούν. Γιατί να πληρώνουμε και τους παχυλότατους μισθούς του Γιώργου Παπανδρέου, τω, υπουργών και των συμβούλων τους ; Πόσο θα μειωνόταν το χρέος της χώρας εάν «απολύαμε» όλους αυτούς που το μόνο που κάνουν είναι να συνυπογράφουν τις αποφάσεις των τριών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου