Αναζήτηση

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΨΕΥΤΗΣ – ΣΥΝΕΧΩΣ ΨΕΥΤΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΠΑ

  • Ø Στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 και στην διάρκεια συνέντευξής του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters , ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (που καυχάται πως η κυβέρνησή του έχει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών κλπ), όπως γράφει το apneagr.blogspot.com ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Jen RogersΕξετάζετε το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας;.
  • Ø Γ.Παπανδρέου : «Όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έγιναν βεβαίως πολλές συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ σε κάποια καταναλωτικά αγαθά, αλλά αναζητούμε άλλους τρόπους εισροής εσόδων, αντί της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.»
  • Ø Jen Rogers : «Άρα, αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας αύξησης του ΦΠΑ;»
  • Ø Γ.Παπανδρέου : «Ναι. Μπορούμε να πούμε ότι δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ και ότι αναζητούμε άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων.»
  • Ø Και βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο το ότι από την αρχή που ανέλαβε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχώς ψεύδεται, όπως άλλωστε έκανε συνειδητά και προεκλογικά. Το δυστύχημα για την χώρα είναι που πρωθυπουργός και οικονομικό επιτελείο επιμένουν σε μιαν πολιτική η οποία μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν αυξάνει τα δημόσια έσοδα αλλά επιπλέον διαλύει και τον ιδιωτικό τομέα.
  • Ø Και φυσικά αυτό δεν το λέω εγώ ο κακός ο «αντιπασόκος». Το λένε τα ίδια τα εμποροβιομηχανικά επιμελητήρια, δηλαδή οι κατεξοχήν εκπρόσωποι (και μάλιστα όχι συνδικαλιστικοί) του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. «Σε μια περίοδο, που η κατανάλωση έχει μειωθεί δραματικά (πτώση τζίρου έως και 50%), που το μέσο εισόδημα μειώνεται, όχι μόνο λόγω περικοπών μισθών αλλά και λόγω αύξησης των άμεσων φόρων (εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι τα έσοδα από τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων θα είναι αυξημένα 6%), διερωτάται κανείς, από πού θα εισπραχθεί ο ΦΠΑ, για να αποδοθεί από τις επιχειρήσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για την νέα αύξηση στον ΦΠΑ που θα πλήξει και προϊόντα διατροφής.
  • Ø Και επειδή κάποιοι πανηγυρίζουν για την μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία , έχω μια απορία. Όταν (και εάν) έρθουν περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα λόγω χαμηλών τιμών διανυκτέρευσης, σκεφτήκατε τι εντύπωση θα έχουν από τις τιμές στο φαγητό, στο ποτό, στον καφέ και γενικότερα σε όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν έναν τόπο διακοπών φθηνό ή ακριβό εκτός από τον ύπνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου