Αναζήτηση

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

 • Ø Στον αντίποδα ένας άλλος Χανιώτης bloger , ο βιοκαλλιεργητής ΠΑ.ΝΙΚΟΣ , ο οποίος επίσης φιλοξενείται στην στήλη. Μέσα από το npgls.blogspot.com/, ο Νίκος ο Παγιαυλάς προβάλλει την βιοκαλλιέργεια, συχνά με πολύ χρήσιμες συμβουλές και για τους ερασιτέχνες κηπουρούς, ενώ γράφει και όπως λέει «ότι κατεβάζει η καμπριολέ κούτρα μου». Αυτός λοιπόν αντιστάθηκε στις «σειρήνες» των ψηφοδελτίων καθώς , όπως γράφει :
 • Ø Αρνήθηκα επίμονα στις προτάσεις – προσκλήσεις για συμμετοχή σε 2 δημοτικά ψηφοδέλτια και ένα περιφερειακό. Δεν έχει σημασία ποια. Λέω επίμονα, επειδή οι πιέσεις παρά ήταν πιεστικές.
 • Οι λόγοι που αρνήθηκα πολλοί. Δεν είμαι άνθρωπος που θα κυνηγήσω τον άλλο για να με ψηφίσει. Δεν μπορώ να χτυπώ πόρτες, να παίρνω τηλέφωνα, να υποχρεώνω φίλους και συγγενείς, να κάνω δημόσιο σχετίστηκες χειραψίες και παρουσίες, σε κηδείες μνημόσυνα, γάμους και εγκαίνια. Δεν μπορώ να υποσχεθώ για κάτι που δεν μπορώ. Σιχαίνομαι το ρουσφέτι.
 • Ø Έχω δουλέψει αρκετά σε συλλογικό επίπεδο, για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας. Δέκα έξι ολόκληρα χρόνια. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ, με αξιόλογους συναδέλφους. Δουλέψαμε από κοινού, μέσα σε ένα κλίμα αλληλεγγύης. Παρεϊστικο. Συνδέθηκα φιλικά με κάποιους από αυτούς. Και έμαθα να δουλεύω μόνο υπό τέτοιες συνθήκες. Η ματαιοδοξία του «εγώ», η ιδιοτέλεια, που ζουν και βασιλεύουν θριαμβευτικά , σε αυτού του είδους τις εκλογές, πάντα με απωθούσαν!
 • Ø Αυτή η περίοδος, δηλαδή από τα μέσα του Σεπτέμβρη έως και τα μέσα του Νοέμβρη, είναι για μένα περίοδος σποράς, φροντίδας, προστασίας και περιποίησης των φυτών μου. Πρέπει να είμαι στα χωράφια μου. Για να έχω προϊόντα και να καλύπτω τις ανάγκες των συνεργατών μου, το υπόλοιπο φθινόπωρο, το χειμώνα, μέχρι και τις αρχές της άνοιξης. Αν δεν το κάνω τώρα, θα πεινάσω! Και κανείς δεν πρόκειται να μου δώσει από το δικό του φαγητό. Πενηντάρισα πια. Και οι προτεραιότητες μου, για την επόμενη πενταετία, είναι καθαρά προσωπικές. Μετά βλέπουμε!.......»
 • Ø Προσωπικά εύχομαι και στους δύο καλή επιτυχία. Στον έναν στην συλλογή ψήφων και στον άλλον στην συλλογή καρπών. Θεωρώ πως και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες θα βγουν ωφελημένοι.

3 σχόλια:

 1. Σε ευχαριστώ Ναπολέοντα. Η καλή σου κουβέντα, μου έρχεται σαν παρηγοριά. Ξέρεις, ένα βάρος συνείδησης το έχω. Μα δεν μπορώ να ασχολούμαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Γι’ αυτό βάζω και τις προτεραιότητες μου. Πέραν αυτού, εκτός από το «κάμπριο», αρχίζουν και με ζώνουν τα πρώτα γεροντόπαχα, απέκτησα και τη προίκα της πρεσβυωπίας, έστω στα πρώτα στάδια της, ούτε για διακόσμηση, κοινώς γλάστρα, δεν κάνω πια. Άσε που δεν το καταδέχομαι κιόλας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάμπριο, μαξιλάρι και πρεσβυωπία έχω και εγώ. Αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κουράγιο, κατά του "κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε στο βουνό".....

  ΑπάντησηΔιαγραφή