Αναζήτηση

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΥΟ ΧΑΝΙΩΤΕΣ BLOGERS ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

  • Ø Κείμενα του Κισαμίτη ΣΑΝΔΕΝΝΤΡΕΠΕΣΑΙ φιλοξενούνται τακτικά στην στήλη. Με σκληρό ή γλαφυρό, με δίκαιο ή άδικο τρόπο, με αιχμές και μπηχτές, ο Γιάννης ο Παπαδάκης μέσα από το sadentrepese.blogspot.com/ αποτελεί , ουσιαστικά, την διαδικτυακή φωνή της Κισάμου. Τελικά δεν απέφυγε τις «σειρήνες» των ψηφοδελτίων και θα είναι υποψήφιος σύμβουλος για τον νέο Δήμο Κισσάμου καθώς όπως γράφει χαρακτηριστικά :
  • Ø «Κίσσαμος μια πόλη δίπλα στην θάλασσα, γεμάτη ομορφιές, αρχαιολογικούς χώρους, περιτριγυρισμένη από υπέροχα χωριά, φανταστικές παραλίες, με άφθονο ήλιο και γαλάζιο ουρανό. Μια πόλη γεμάτη χαμογελαστούς και πονετικούς ανθρώπους. Μια πόλη που όλοι την αγαπάμε, την πονάμε, αλλά απαθείς την βλέπουμε να παραμένει στάσιμη, στην ανάπτυξη και την πρόοδο.
  • Ø Σκουπίδια, αυτοκίνητα, ανεπαρκής σχολική στέγη, έλλειψη κοινωνικής συνοχής, καταπατημένος δημόσιος χώρος, οργανωμένες συντεχνίες, μελέτες στα δημαρχοντούλαπα και έργα με το σταγονόμετρα, μας "κάθονται" μόνιμα στο λαιμό. Μια πόλη που ενώ όλοι την διεκδικούν μετά "δακρύων", λίγοι της δίνουν την πρέπουσα σημασία την επομένη των εκλογών! Μια πόλη που ψάχνεται διαρκώς να βγει από το χρονοντούλαπο της απομόνωσης. Μια πόλη που όλοι της τάζουν, αλλοπρόσαλλα πράγματα, δίχως σχέδιο, δίχως όραμα, δίχως φαντασία. Μια πόλη που χρόνια τώρα δεν βρίσκει τον κατάλληλο ντοπιοσωτήρα της.
  • Έ σε αυτήν την πόλη, θέλω να μπλέξω, γιατί ξεχείλισα από οργή και αγανάκτηση! Φτάνει πια δεν μας αξίζει να ζούμε σε τέτοια πόλη, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας. Και επειδή την πόλη που αξίζουμε δεν θα μας την χαρίσει κανείς, ευκαιρία είναι να την φτιάξουμε εμείς, με κόπο και όρεξη, με μελέτες και συλλογική δουλειά. Γι αυτό τον λόγο θέλω να "μπλέξω" στα δημοτικά μας, γι 'αυτό τον λόγο θεωρώ ικανότερο τον Κώστα Κουκουράκη να μας βγάλει από την απραξία μας, γι' αυτό το λόγο κατεβαίνω να αγωνιστώ, για την πόλη που ζω και αγαπώ!.»


2 σχόλια: