Αναζήτηση

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΉΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

  • Ø «Το υπουργείο Οικονομικών υιοθετώντας την πρακτική της κυβέρνησης του διαίρει και βασίλευε μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και εφαρμόζοντας κατά κόρον την γκεμπελική μέθοδο, δημοσιοποίησε στο πλαίσιο λέει «της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής για την εξυγίανση και τη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά», στοιχεία για τις πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ του 2009….
  • Ø Μεταξύ των επιχειρημάτων που προβάλλονται είναι και το υψηλό κόστος μισθοδοσίας καθώς -όπως αναφέρουν- για το 2009, το μέσο κόστος ανά εργαζόμενο ανέρχεται σε 40.772 ευρώ, διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερος του Δημοσίου, και έναντι του 2008 έχει αυξηθεί κατά 6,5%........
  • Ø Δηλαδή αν παίρνει ο εγκάθετος κομματικός παράγοντας που διοικεί την επιχείρηση 70.000 ευρώ και ο εργαζόμενος 10.000 ευρώ, ο μέσος όρος αμοιβών είναι 40.000 ευρώ. Τώρα αν το προσωπικό που απασχολείται είναι υπεράριθμο, ας ψαχτούνε αυτοί που το διόρισαν για να εξασφαλίσουν το γνωστό «αντάλλαγμα» της ψήφου ή το «βόλεμα» του κολλητού. Σίγουρα καμιά θέση δεν καταλήφθηκε με τη βία…..
  • Ø Έτσι απλά «δουλεύουμε» την κοινή γνώμη για να περάσουμε τη θέση μας. Στη συνέχεια τη καραμέλα αυτή τη σερβίρουν τα γνωστά χρωματιστά παπαγαλάκια των ειδήσεων των οκτώ, από τα διάφορα κανάλια για να προσφέρουνε τις υπηρεσίες τους στους πληρωτές τους και να παραπλανήσουνε το ήδη αποβλακωμένο και αποχαυνωμένο από τα μεσημεριανάδικα παρακουτσομπολίστικα ηλίθια κατασκευάσματα, φιλοθεάμον κοινό. Αν έχουν τα κότσια, ας δημοσιεύσουν τους πίνακες του προσωπικού της κάθε ΔΕΚΟ, να φανεί ποιοι παίρνουν πόσα, ποιος τους διόρισε, από πότε και να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των εργασιών τους.» ( Αποσπάσματα από άρθρο του Δημ.Κακογιάννη στο kafeneio-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου