Αναζήτηση

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ : ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ;

  • Ø Μέχρι και φέτος “ζηλεύαμε” το Ηράκλειο. Μέχρι και φέτος η άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας αποτελούσε την….είδηση. Από το 2011 τα πράγματα αλλάζουν. Ευτυχώς βρέθηκε ένας άνθρωπος. Ένας ναυτιλιακός πράκτορας, που δεν αρκέστηκε στις αιώνιες γκρίνιες για την απουσία φορέα διαχείρισης του λιμανιού της Σούδας και υποκαθιστώντας το Λιμενικό Ταμείο, φρόντιζε να ενημερώνει τις ναυτιλιακές εταιρείες για τα προτερήματα του λιμανιού και για την εξέλιξη των έργων.
  • Ø Ευτυχώς υπήρχε ο Αντώνης ο Τσαγκαράκης (οι καταστηματάρχες του παλιού λιμανιού των Χανίων πρέπει να τον βραβεύσουν) που υποδέχθηκε και ενημέρωσε τους αρχιπλοιάρχους των εταιρειών όταν έκαναν αυτοψία στο λιμάνι πριν ανάψουν το πράσινο φως για να ενταχθεί η Σούδα και τα Χανιά στους σταθμούς των κρουαζιερόπλοιων.
  • Ø Έτσι από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2011 στο λιμάνι της Σούδας θα γίνουν 56 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τα οποία – εκτιμάται – πως θα μεταφέρουν συνολικά 140-150.000 επισκέπτες στην παλιά πόλη των Χανίων.
  • Ø Τα πλοία θα δένουν στην Σούδα νωρίς το πρωί και στην συνέχεια με πούλμαν οι 1.500 – 3.000 επιβάτες θα μεταφέρονται στην παλιά πόλη για ξενάγηση , παραμονή , αγορές κλπ ενώ θα αναχωρούν γύρω στις 2 – 5 μετά το μεσημέρι.
  • Ø Θα μείνουν ευχαριστημένοι; Θα τους αρέσουν αυτά που θα δουν; Θα απολαύσουν την φιλοξενία; Θα επιβιβαστούν και πάλι στο πλοίο παίρνοντας μαζί τους τις καλύτερες των εντυπώσεων και αποτελώντας την καλύτερη – ανέξοδη – διαφήμιση των Χανίων ;
  • Ø Απαντήσεις σε όλα αυτά μπορούν να δώσουν μόνο οι καταστηματάρχες, επιχειρηματίες και κάτοικοι των Χανίων και της Σούδας. Εάν όλοι όσοι διαμένουμε σε αυτόν τον τόπο, αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους με την σοβαρότητα που αρμόζει σε «πρεσβευτές» του δικού τους τόπου, τότε ίσως να έρθουν τα αποτελέσματα που προσδοκά ο τόπος και οι 56 αφίξεις το 2012 να γίνουν 156. Και η αναχώρηση στις 5 το απόγευμα να γίνει διανυκτέρευση. Και το λιμάνι της Σούδας (αφού γίνουν και τα αναγκαία έργα) να γίνει τόπος αλλαγής επιβατών και πληρωμάτων, δηλαδή μετακίνησης πολλών χιλιάδων ανθρώπων.
  • Ø Εάν όμως τους αντιμετωπίσουμε με τον παραλογισμό της «αρπαχτής». Εάν τους χρεώσουμε έναν καφέ 4 ευρώ !!!. Εάν επιμένει ο καθένας μας να έχει ένα κατάστημα τύπου «Καραγκιοζ μπερντέ». Εάν ο καθένας μας πετά τα απόνερα μπροστά από το κατάστημά του και τα τηγανόλαδα στους κάδους των απορριμμάτων. Εάν …εάν….εάν…Τότε σίγουρα θα είμαστε άξιοι της κακής μας μοίρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου