Αναζήτηση

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο «ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ 26 ΦΕΡΕΛΠΙΔΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

  • · Από τα ξημερώματα της Δευτέρας και μετά την υποβολή των δηλώσεών τους στο Πρωτοδικείο, τα ψέματα τελείωσαν για τους 26 υποψήφιους δημάρχους στους επτά δήμους του Νομού Χανίων.
  • · Ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος ξεκινά από αυτή την εβδομάδα , ενώ το σημαντικώτερο είναι πως μέχρι τώρα η αδιαφορία των πολιτών με την οποία αντιμετωπίζονται οι εκλογές της 7ης Νομεβρίου δεν έχει εμφανιστεί στο παρελθόν.
  • · Αυτή η αδιαφορία , που θα έπρεπε να προβληματίσει βαθειά τους υποψήφιους , καθώς αποτελεί και το πρώτο μήνυμα της δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάνει ορισμένους να θεωρούν πως θα υπάρχει μεγάλη αποχή.
  • · Όμως ξεχνούν, αφενός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές η αποχή πάντα είναι πολύ μικρότερη από τις εθνικές εκλογές και αφετέρου, ο βασικός λόγος είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πολύ περισσότερο φέτος που συνολικά είναι πολλές εκατοντάδες ή μάλλον χιλιάδες.
  • · Πάντως ο μεγάλος χαμός γίνεται στον Δήμο Πλατανιά, με τους έξη υποψήφιους δημάρχους . Επίσης δυσανάλογος αριθμός υποψηφίων σε σχέση μ ε τον πληθυσμ ό, υπάρχει και στον δήμο Καντάνου-Σελίνου, όπου τελικά οι υποψήφιοι θα είναι πέντε.
  • · Στην Κίσαμο , μετά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της συνεργασίας Καλαιτζάκη-Κουνελάκη, άλλος για Χίο τράβηξε άλλος για Μυτιλήνη. Ο μεν ένας πήγε με την Φρόσω την Σκουλάκη , ο δε άλλος με τον Κώστα τον Κουκουράκη και έτσι εκεί , μαζί με τον Γιώργο τον Μυλωνάκη διαμορφώθηκαν τέσσερεις υποψηφιότητες που είναι ένας λογικό αριθμός (για να υπάρχει και λίγο τζερτζελές)
  • · Πιο light είναι οι καταστάσεις στον Αποκόρωνα με τους τρείς υποψηφίους και στα Σφακιά με τους δύο συνδυασμούς αλλά και στην Γαύδο με έναν. Όπως όλα δείχνουν αυτοί οι τρείς δήμοι είναι και οι μόνοι σίγουροι πως θα ξεμπερδέψουν από την πρώτη Κυριακή.
  • · Σε ότι αφορά στον δήμο Χανίων θα υπάρξει ειδική μνεία τις επόμενες ημέρες και με συγκεκριμένα στοιχεία για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι λεγόμενοι και ως περιαστικοί δήμοι και ο οποίος δεν είναι καθόλου αμελητέος , όπως εσφαλμένα θεωρούν κάποιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου