Αναζήτηση

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΧ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

  • · Μετά το «ναυάγιο» στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την «εκπαραθύρωση» σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας, ο Μιχάλης ο Καρχιμάκης ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣΟΚ (αλήθεια πως γίνεται ένας υπουργός στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης να μεταπηδά ως; Γραμματέας του κόμματος; Εκείνος ο διαβόητος διαχωρισμός κράτους και κόμματος υπάρχει ως ιδέα, έστω;).
  • · Όμως κατά πως όλα δείχνουν ουσιαστικά του έδωσαν μια καυτή προεκλογική πατάτα που κανείς δεν την ήθελε και έτσι ο Μιχαλάκης τρέχει και δεν φτάνει, όπως γράφει και ο Μάγια στο kafeneio-gr.blogspot.com.
  • · «Τα μαντάτα που φθάνουν από τις νομαρχιακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους είναι «μαύρα»: Το κλίμα μεταξύ των στελεχών είναι κακό, λίγοι θα ριχτούν με όρεξη στη μάχη, η προεκλογική εκστρατεία γίνεται δύσκολη γιατί ο κόσμος είναι οργισμένος και δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τους υποψηφίους, ενώ η αντιμνημονιακή ατζέντα βρίσκει συνεχώς μεγαλύτερο ακροατήριο. Ο Μ. Καρχιμάκης -όπως διαβάζουμε στο «Βήμα»- έχει κλειστεί στο γραφείο του και προσπαθεί να «αναστήσει» έναν ξεχαρβαλωμένο και απρόθυμο κομματικό μηχανισμό, γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια επιτυχίας τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι ασφαλώς περιορισμένα. Μη νομίζετε, κιόλας ότι, πνίγεται… Εδώ δεν πνίγηκε σε παραλιακή ψαροταβέρνα το βράδυ της περασμένης Τετάρτη, στην Πάτρα, όπου είχε μεταβεί για να σηκώσει από τους καναπέδες τα κομματικά στελέχη. Δε λέμε ότι, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος θα έπρεπε να τη βγάλει με σάντουιτς, ώστε να μην προκαλέσει και τους λοιπούς συνδαιτυμόνες. Η εν γένει συμπεριφορά, του μέχρι προ έτους, σεμνού κατά τα άλλα, κυνηγού των γαλάζιων λαμόγιων, ήταν που ενόχλησε. Ακόμη συζητείται στην Πάτρα, το υπεροπτικό υφάκι του γραμματέα (είναι σύμφυτο των ανθρώπων, που ξελογιάζονται από τα κάλλη της εξουσίας) και η παροιμιώδης ασυνέπειά του. Παρότι είχε προγραμματισμένη παρουσία σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, η οποία μάλιστα είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη μέρα, ο κ. Καρχιμάκης, προτίμησε να απολαύσει το ψαράκι του, με το επιχείρημα, πως «όσα ήταν να πει τα είπε στην ομιλία του στα κομματικά στελέχη»... Τυχαίο;…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου