Αναζήτηση

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 : ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΠΑ !!!

  • Ø Η άγρια φοροεπιδρομή που σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ για το 2011 , σύμφωνα και με το προσχέδιο του προυπολογισμού, είναι λογικό και επόμενο να βρίσκει απέναντί της το σύνολο του Ελληνικού λαού.
  • Ø Όλα τα κόμματα , τα οποία στις εκλογές του 2009 πήραν συνολικά περισσότερους ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και έχουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων αλλά (ελέω εκλογικού Νόμου) την μειοψηφία την Βουλή είναι αντίθετα. Επομένως, όπως έχω επισημάνει και σε άλλες σφήνες, το ΠΑΣΟΚ με το 44% των ψήφων όχι μόνο δεν δικαιούται, αλλά αποτελεί κοροιδία να κάνει λόγο πως πήρε εντολή από την «πλειοψηφία» του Ελληνικού λαού.
  • Ø Όμως και εκτός των κομμάτων, αντίθετοι με τον προυπολογισμό του 2011 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι και οι παραγωγικές τάξεις. Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες δηλώσεις εκπροσώπων Επιμελητηρίων και Μικρομεσαίων.
  • Ø «'Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση» σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, λέγοντας πως «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο νέος προϋπολογισμός, όπως περιγράφεται στο προσχέδιο, αποτελεί μια νέα καταιγίδα φόρων και έκτακτων εισφορών. Η κυβέρνηση επιχειρεί και πάλι με λανθασμένο τρόπο να πετύχει τους όρους του Μνημονίου, παρά το γεγονός ότι εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι η πολιτική που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα απέτυχε τόσο σε ότι αφορά τα έσοδα όσο και τις δαπάνες».
  • Ø Φοροεισπρακτικό και όχι αναπτυξιακό χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΚΕΕΕ κ. Γ.Κασιμάτης, επισημαίνοντας πως δείχνει «ότι για μια ακόμη φορά η οικονομική πολιτική στοχεύει στην άντληση πόρων μέσου της αύξησης της φορολογίας και όχι της ανάπτυξης», λέγοντας παράλληλα πως «η σχεδιαζόμενη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ για παράδειγμα έστω και για μία μονάδα θα αποτελέσει την ταφόπλακα της αγοράς, θα εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις τους επόμενους μήνες και θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στη κατανάλωση».
  • Ø Και όμως . Οι απατεωνίσκοι του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο θα φροντίσουν να ψηφίσουν αυτόν τον προυπολογισμό με την ψεύτικη «πλειοψηφία» στην Βουλή, αλλά κανόνισαν να ξεκινήσει η συζήτηση στην Βουλή, στις 18 Νοεμβρίου. Μάλιστα την ίδια ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ. Θα μου πείτε και που είναι το περίεργο. Το ότι οι κατεργάρηδες φροντίζουν να ανακοινώσουν τις νέες καμπανιές στα κεφάλια μας μετά τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση που θα γίνουν στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου.
  • Με απλά λόγια μας θεωρούν ηλίθιους και πιστεύουν πως αφού ψηφιστούν οι διορισμένοι του ΠΑΣΟΚ με τις πάσης φύσεως «δεσμεύσεις» τους, θα έρθουν μετά και θα μας αλλάξουν τα φώτα. Μόνο που ο σοφός λαός λέει : «Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και η κακή του μοίρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου