Αναζήτηση

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ «ΚΛΗΡΩΝΕΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  • Ø Μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου έχουν προθεσμία οι συνδυασμοί των υποψηφίων να καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους στο Πρωτοδικείο. Όπως καταλαβαίνετε απέμειναν 18 ολόκληρες ημέρες ( 17 νύχτες) προκειμένου να συμπληρωθούν οι συνδυασμοί με τους υποψηφίους, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο τυπικό της υπόθεσης το οποίο να σημειωθεί πως δεν είναι και τόσο εύκολο. Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο , μεταξύ άλλων, ένας συνδυασμός για να ανακηρυχθεί από το Πρωτοδικείο πρέπει να :
  • Ø Περιλαμβάνει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για το ένα δεύτερο (1/2) του συνόλου των εκλογικών περιφερειών. Ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας. Περιλαμβάνονται υποψήφιοι σύμβουλοι για το ένα τρίτο (1/3) του συνόλου των δημοτικών κοινοτήτων. Ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων κάθε δημοτικής κοινότητας είναι τουλάχιστον ίσος με τα τρία πέμπτα (3/5) του αριθμό των μελών του συμβουλίου. Περιλαμβάνονται υποψήφιοι σύμβουλοι για το ένα τρίτο (1/3) του συνόλου των τοπικών κοινοτήτων που έχουν πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων και εκλέγουν τριμελή συμβούλια. Περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα υποψήφιο σε τριμελές συμβούλιο τοπικής κοινότητας. Πληρούται η ποσόστωση των υποψηφίων από τα δύο φύλα, με την επιφύλαξη της παραίτησης ή θανάτου υποψηφίων, για τους οποίους δεν δηλώθηκε αντικατάσταση. Δεν περιλαμβάνει υποψήφιο εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας
  • Ø Όμως , είπαμε πως αυτά είναι τα τυπικά. Γιατί υπάρχει και η ουσιαστική διάσταση της υπόθεσης, που αφορά στο να βρει ο υποψήφιος Δήμαρχος και τους κατάλληλους υποψηφίους για να βάλει στον συνδυασμό του, τους λεγόμενους και ως ψηφοσυλλέκτες. Και εκεί γίνεται το έλα να δεις. Ήδη στον πρώτο μήνα της προεκλογικής περιόδου, δύο συνδυασμοί που είχαν ανακοινώσει την συμμετοχή τους στις εκλογές (Πλατανιάς και Κίσαμος) αποχώρησαν. Οι φήμες κάνουν λόγο για επικείμενες αποχωρήσεις και στο Σέλινο, χωρίς να αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις.
  • Ø Δυστυχώς όμως η αγωνία των συνδυασμών για να βρουν υποψηφίους συμβούλους έχει υποβαθμίσει την – έως τώρα – προεκλογική περίοδο σε ένα απαράδεκτο αλισβερίσι ονομάτων και ψηφοσυλλεκτών. Μέχρι τώρα τα προγράμματα των συνδυασμών, οι θέσεις τους, οι προτάσεις τους, οι αναφορές τους στο πως θα ξεπεράσουν τα προβλήματα του «Καλλικράτη» και πως θα υλοποιήσουν τα όσα υπόσχονται , «θάφτηκαν» σε μια προεκλογική περίοδο κατά την οποία, όχι μόνο στα Χανιά αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκείνο που προτάσσεται είναι το ποιος θα είναι υποψήφιος και όχι το εάν μπορεί να προσφέρει κάτι στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου