Αναζήτηση

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΠΑ - νικός και ΣΟΚ στα ΧΑΝΙΑ (Ορατός ο «εφιάλτης» του 2006 για την ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ)


  • Ø Με μια μνημειώδη ανακοίνωση που είναι μάλλον για κλάματα παρά για γέλια η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΠΑΣΟΚ φανερώνει – σε πλήρη διαφάνεια μάλιστα – τον πανικό που την διακατέχει για την πιθανότητα να υποστεί και δεύτερη συντριπτική ήτα σε αυτοδιοικητικές εκλογές , μετά από εκείνη του 2006.
  • Ø Με την ανακοίνωση αυτοί όσοι έχουν απομείνει στην πάλαι ποτέ κραταιά Νομαρχιακή, ρίπτουν στο πυρ το εξώτερον τους «αιρετικούς» πρώην συντρόφους τους ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα παλαιότερα – σε περιόδους που τα γραφεία είχαν λόγο ύπαρξης καθώς μαζευόταν πολύς κόσμος - είχαν διατελέσει και στελέχη της ίδιας αυτής της Νομαρχιακής. (Μάλιστα , εάν δεν κάνω λάθος ένας είχε διατελέσει και γραμματέας της).
  • Ø Απολαύστε μια χαρακτηριστική παράγραφο της ανακοίνωσης της ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ : «Κάθε άλλη πρωτοβουλία ή δράση, από άτομα που αυτοαποκαλούνται «μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ», επιχειρεί να «παγιδεύσει» τα πραγματικά μέλη και τους φίλους του Κινήματος μας, σε λογικές διχασμού και εσωστρέφειας, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα τον πολιτικό χαρακτήρα που έχει προσδώσει η παράταξη μας, σε αυτή την δύσκολη μάχη και δεν εκφράζει τις αντιλήψεις και τις ιδέες με τις οποίες πορευόμαστε. Αντιθέτως προκαλεί σκόπιμη σύγχυση και εμμέσως ενισχύει όλους εκείνους που έχουν ως μοναδικό στόχο να ΜΗΝ αλλάξει σελίδα ο νέος Δήμος Χανίων.».
  • Ø Μην μου πείτε πως το παραπάνω κείμενο δεν σας θυμίζει ανάλογες ανακοινώσεις των Μητροπόλεων με τις οποίες προειδοποιούν τους πιστούς για την δράση κάποιων αιρέσεων;
  • Ø Και βέβαια , στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, το εύλογο ερώτημα είναι το ποιοι είναι οι «αιρετικοί». Είναι εκείνοι που παραμένουν πιστοί στις ιδέες , στα οράματα και στους αρχικούς σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε το συγκεκριμένο κόμμα ή είναι εκείνοι που – ως πρόβατα – ακολουθούν το όποιο κριάρι (Σημίτη – Παπανδρέου) βάλει ο βοσκός ( Ε.Ε.-βιομήχανοι) να σύρει το κοπάδι ;
  • Ø Βέβαια , εάν τα παραπάνω είναι για κλάματα, τότε το παρακάτω απόσπασμα της ανακοίνωσης είναι σίγουρα για γέλια : «Τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί, από το ΠΑΣΟΚ μέσα από διαφανείς διαδικασίες ενσαρκώνουν ακριβώς αυτή την νέα αντίληψη: της συλλογικής δράσης, της εντιμότητας, της γνώσης, της εργατικότητας, της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, διαφυλάσσοντας την ενότητα του αγώνα.»
  • Ø Δυστυχώς για εκείνους που συνέταξαν το συγκεκριμένο κείμενο της ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ, δύο 24ωρα μετά ήρθε η ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Σούδας για να τους….προσγειώσει στην πραγματικότητα την οποία όχι μόνο κρύβουν αλλά πιθανόν οι ίδιοι να την δημιουργούν.
  • Ø Τι αποκαλύπτει ο Γιάννης ο Περάκης που είδε στην πράξη αν εφαρμόζονται τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που έχουν το θράσος να ισχυρίζονται οι ένοικοι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους πλέον έμπειρους αυτοδιοικητικούς των Χανίων να μένει έξω από την επιλογή των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών στον συνδυασμό του Σταύρου του Αρναουτάκη;
  • Ø «….Λυπάμαι ειλικρινά, που μου έλαχε ο δυσάρεστος κλήρος να καταγγείλω αυτήν την κρίσιμη για την τοπική αυτοδιοίκηση στιγμή, τις μεθοδεύσεις βουλευτών του νομού και συνεργών τους, για να πάρουν τα πράγματα την τροπή που προσχεδίασαν εδώ και δέκα μήνες….»
  • Ø «…Όταν ο πολιτικός μου χώρος, το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε τον τρόπο επιλογής για τα αιρετά όργανα της αυτοδιοίκησης, υπέβαλα υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, αφού η επιλογή «θα γινόταν με αυτοδιοικητικά κριτήρια και με βάση την καθημερινή πολιτική παρουσία και το βιογραφικό του κάθε υποψηφίου και μόνο». Πίστευα, λοιπόν, ότι εξαιτίας της σπουδαιότητας του πολλά υποσχόμενου Καλλικράτη, αυτή την καθοριστική στιγμή για την ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης, θα υπερίσχυαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων και θα επιλέγονταν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί….»
  • Ø «….Όμως για ποια αυτοδιοικητικά κριτήρια μιλάμε; Τι έγιναν οι αρχές της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης των υποψηφίων, με επίκεντρο τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και των τοπικών κομματικών οργάνων; Τόσο εύκολα θρυμματίστηκαν από ένα πρωτοφανές παρασκήνιο πιέσεων και επιβολών;»
  • Ø Και μια «λεπτομέρεια» συμπληρωματική των παραπάνω. Μετά την ανακοίνωση από την «Ιπποκράτους» των «διαφανών» επιλογών για τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, η δικηγόρος Χριστίνα Περάκη , που ως γνωστόν είναι κόρη του δημάρχου Σούδας, υπέβαλλε την παραίτησή της από τον συνδυασμό του Μανώλη Σκουλάκη (που επίσης επιλέχτηκε με «διαφάνεια») στον οποίο ήταν υποψήφια. Το δεδομένο είναι πως ο Γιάννης ο Περάκης θα συνεχίσει να περπατά στην Σούδα με το κεφάλι ψηλά. Κάποιοι άλλοι μάλλον θα πρέπει να βρουν που θα κρυφτούν.
  • Ø Και μια τελευταία παρατήρηση. Δέχθηκα ανώνυμο σχόλιο με το ερώτημα γιατί δεν γράφω κάτι και για τις «αντιδημοκρατικές» επιλογές των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών, του Μανώλη Παπαδάκη και του Κώστα Γύπαρη. Μα ανώνυμε σχολιαστή μου, αφενός το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που διατυμπανίζει πως είναι ΤΟ «δημοκρατικό» κόμμα με «διαφανείς διαδικασίες» (εδώ γελάμε). Και αφετέρου ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τον συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη», ο Μανώλης ο Παπαδάκης , είναι όχι απλά ενεργός αυτοδιοικητικός αλλά και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ και ο Κώστας ο Γύπαρης είναι νυν νομαρχιακός σύμβουλος. Δεν τους ανέσυραν κάποιοι από το «χρονοντούλαπο της ιστορίας» μόνο και μόνο για να πετάξουν έξω εκείνους που αξίζουν.
  • Ø Υ.Γ. : Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του γράφοντα και απεικονίζει την «μεγαλειώδη» συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ στο ενετικό λιμάνι τον Οκτώβριο του 2006 με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου. Λίγο μετά ήρθε η ώρα της κάλπης και έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια, ενώ ο ΓΑΠ ούτε ήθελε να ξανακούσει για Χανιά. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους τώρα που – απ'ότι μαθαίνω – θέλουν να φέρουν τον Γιάννη τον Ραγκούση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου