Αναζήτηση

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

«ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ» ΠΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΩΣ…ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΩΣ…ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Σε προηγούμενη «σφήνα» είχα αναρωτηθεί, «από ποιον πλανήτη ήρθε στα Χανιά ο Μανώλης ο Σκουλάκης». Δυστυχώς, όπως φαίνεται στην προεκλογική περίοδο αυτό το ερώτημα σε ότι αφορά στον συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο θα τίθεται συχνά. Αφορμή , τώρα μου δίνει το δελτίο Τύπου του ίδιου του βουλευτή και υποψήφιου δημάρχου αναφορικά με την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους ποδηλατικών σωματείων.
  • Ø Έτσι ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα, Χανιώτης βουλευτής “δεσμεύεται” πως «θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη φαινομένων όπως το διπλοπαρκάρισμα ή το παρκάρισμα ΙΧ στα πεζοδρόμια». Βέβαια δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πως θα επιτευχθεί αυτή η δέσμευση. Θα αυξήσει τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας (κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί η νυν δημοτική αρχή) ; Θα αγοράσει γερανούς για να μεταφέρουν αλλού τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα (με τι λεφτά;). Θα φτιάξει δεκάδες χώρους στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου και δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς ; (Με τι λεφτά;)
  • Ø Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος «ανακάλυψε» πως υπάρχει μια έτοιμη κυκλοφοριακή μελέτη (ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2006), μόνο που όπως γράφει «παραμένει κλειδωμένη στο συρτάρι» και την οποία «δεσμεύεται» να επικαιροποιήσει και εφαρμόσει. Βέβαια δεν μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει σε ποίο συρτάρι είναι κλειδωμένη. Ούτε φυσικά αναφέρει κουβέντα για το τι έκανε (ή μάλλον τι δεν έκανε) ο ίδιος ως βουλευτής (είτε της αντιπολίτευσης, είτε κυβερνητικός) προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την πολιτεία και να εφαρμοστεί η μελέτη. Και πολύ περισσότερο δεν μπαίνει στον κόπο να μας πει από πού θα βρει αυτός τα λεφτά για να την χρηματοδοτήσει και να την εφαρμόσει.
  • Ø Τέλος ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος «δεσμεύεται» να ολοκληρώσει και λειτουργήσει το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά Ακρωτηρίου, επίσης χωρίς να αναφέρει κουβέντα για το πάπλωμα, δηλαδή για το που θα βρει τα χρήματα.
  • Ø Μάλλον ο κ.Σκουλάκης έχει μπερδευτεί (λογικό είναι μετά από τόσο χρόνια βουλευτής) και θεωρεί πως οι «δεσμεύσεις» ενός υποψήφιου δημάρχου είναι το ίδιο με τις «δεσμεύσεις» ενός υποψήφιου βουλευτή, οι οποίες σκορπίζονται αφειδώς προεκλογικά και «εξαφανίζονται» μετεκλογικά.
  • Ø Δυστυχώς για τον ίδιο οι συναλλαγματικές που υπογράφει ο υποψήφιος δήμαρχος είναι πληρωτέες άμα τη εμφανίσει τους και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι δημότες που μπορεί να παραπλανόνται από τις υποσχέσεις ενός υποψήφιου βουλευτή, αλλά σίγουρα δεν ξεγελιούνται από τις ανέξοδες «δεσμεύσεις» κάποιου υποψήφιου δημάρχου που προτιμά να κρατά «καβάντζα» και την βουλευτική του έδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου