Αναζήτηση

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ : ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ «ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ»

  • Ø Μετά από τους μονολόγους, ο πρώτος δημόσιος διάλογος των πέντε διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου του νέου υπερ-δήμου Χανίων , όπως αναμενόταν, έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες που τον παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις να εξάγουν και τα πρώτα συμπεράσματα και τις πρώτες διαπιστώσεις τους, συγκρίνοντας όχι μόνο το τι λέει ο καθένας αλλά και μια σειρά από άλλα πράγματα που μόνο ο ζωντανός διάλογος μπορεί να τα αποτυπώσει.
  • Ø Το δεδομένο είναι πως ο κάθε ένας που είχε την υπομονή (και την αντοχή) να κάτσει το βράδυ της Τετάρτης επι μιάμιση ώρα να παρακολουθήσει τον δημόσιο διάλογο των πέντε υποψηφίων θα έχει κάνει και τις δικές του διαπιστώσεις. Ειδικά όταν το θέμα (τα οικονομικά των δήμων και του “Καλλικράτη”) ήταν λίγο «στριφνό» και καθόλου αβανταδόρικο για φανφάρες και ανέξοδες “δεσμεύσεις”.
  • Ø Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι οι Κυριάκος Βιρβιδάκης και Γρηγόρης Αρχοντάκης, λόγω και της ενασχόλησής τους με την αυτοδιοίκηση, ο μεν πρώτος για πάρα πολλά χρόνια και ο δε δεύτερος για λιγότερα, ήταν μακράν οι πιο ενημερωμένοι, πιο σαφείς και πιο άμεσοι στις τοποθετήσεις τους.
  • Ø Σε ότι αφορά στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Σκουλάκη, ήταν φανερή η προσπάθειά του να αποφύγει οτιδήποτε είχε σχέση με την κυβέρνηση (μάταια καθώς τα οικονομικά των δήμων σχετίζονται άμεσα με τις κυβερνητικές πράξεις) ενώ στην αμηχανία του καθώς φάνηκε πως δεν γνωρίζει τα αυτοδιοικητικά θέματα, χρησιμοποίησε και χτυπήματα κάτω από την μέση.
  • Ø Για παράδειγμα και σε άσχετη φάση πέταξε μπηχτές για το ότι οι Βιρβιδάκης – Αρχοντάκης δεν αξιοποίησαν το ΕΣΠΑ από το 2007. Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι μόλις πέρυσι ως υποψήφιος βουλευτής , είχε κάνει σύνθημα το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2007 έως το 2009 δεν είχε κάνει απολύτως τίποτε για το ΕΣΠΑ. Τώρα ακριβώς το ίδιο το λέει και για τους συνυποψηφίους του. Ας καταλήξει ποιος είναι αρμόδιος για το ΕΣΠΑ και ας επανέλθει.
  • Ø Τέλος και σε ότι αφορά στους Νίκο Παπαντωνάκη και Τάσο Βάμβουκα, θεωρώ πως η πρώτη τους συμμετοχή σε δημόσιο διάλογο ήταν αρκετά ευπρόσωπη για τον θεσμικό ρόλο της…αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.
  • Ø Συνοπτικά , από αυτή την πρώτη εμφάνιση, θα μπορούσα να δώσω στους πέντε υποψηφίους τους εξής χαρακτηρισμούς: Κυριάκος Βιρβιδάκης : Ο ρεαλιστής αγωνιστής. Γρηγόρης Αρχοντάκης : Ο αισιόδοξος υπό προϋποθέσεις. Μανώλης Σκουλάκης : Ο εκτός τόπου και χρόνου. Νίκος Παπαντωνάκης : Ο για όλα φταίνε οι άλλοι. Τάσος Βάμβουκας : Ο ναι μεν αλλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου