Αναζήτηση

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ; Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

  • Ø Την μια η «τρόικα» ζητά το ένα. Την άλλη ζητά το άλλο. Τώρα τα πάσης φύσεως κυβερνητικά παπαγαλάκια προετοιμάζουν το έδαφος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ σκορπίζοντας δεξιά και αριστερά πως η «τρόικα» ζητά την πούληση των κερδοφόρων μονάδων της επιχείρησης. Και προκειμένου να μεγαλώσουν την αγανάκτηση των πολιτών και να τους κάνουν να πουν «ας πάει και το παλιάμπελο» διαδίδουν ως “ειδήσεις” κάτι αθλιότητες όπως αυτή :
  • Ø «Να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο ο «εξορθολογισμός των τιμολογίων» ζητεί η τρόικα επισημαίνοντας πως αυτό προβλέπεται ήδη από το κείμενο του μνημονίου. Βάση θα αποτελέσει σχετική εισήγηση που υπέβαλε η ΔΕΗ στη ΡΑΕ, η οποία ήδη εγκρίθηκε και ευρίσκεται στα συρτάρια της Τίνας Μπιρμπίλη. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μετά τον «εξορθολογισμό» θα φτάσουν στο 105%, ενώ τα τιμολόγια των αγροτών θα ακριβύνουν πάνω από 60%, καθώς και αυτά της βιομηχανίας. Μειώσεις θα επέλθουν στα λεγόμενα εμπορικά τιμολόγια».
  • Ø Τελικά θα μας πουν τι ζητά η υποτιθέμενη «τρόικα» ; Το ξεπούλημα της ΔΕΗ ή την αύξηση των τιμολογίων της; Γιατί έχω την εντύπωση πως ακόμη και στον τομέα της προπαγάνδας έχουν μπερδευτεί και σκορπίζουν στα παπαγαλάκια τους τόσες πολλές «ειδήσεις» που κει εκεί έχασαν τον έλεγχο.
  • Ø Βέβαια το πρόβλημα είναι πως επιμένουν να αυτοαποκαλούνται ως «κυβέρνηση» ενώ οι ίδιες τους οι δηλώσεις και οι ενέργειες και όλα αυτά που αναμασάνε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν την αλήθεια. Πρόκειται για μια κυβέρνηση ανδρεικέλων, ή απλώς , για μαριονέτες που κινούνται και χορεύουν κατά πως τους κουνούν οι ιθύνοντες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου