Αναζήτηση

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

ΟΙ «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ» Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

  • Ø Το ντουέτο Σαμαράς-Αβραμόπουλος , πριν γίνουν ντουέτο και ενώ υποτίθεται πως ήταν «αντίπαλοι» για την διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ , είχαν αναγάγει ως μέγα θέμα τις «ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες» για την ανάδειξη του προέδρου.
  • Ø Θυμάστε πολύ καλά το τι έλεγαν για τον νέο «αέρα» , για την άμεση εκλογή από την βάση, για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει η βάση.
  • Ø Λόγια παχιά και εύκολα που συνέχισε να τα εξαγγέλλει ο Αντώνης ο Σαμαράς μετά που εξελέγει πρόεδρος της ΝΔ υποσχόμενος πως θα φέρει έναν άνεμο δημοκρατίας και καταγγέλλοντας (και προεκλογικά) τα «τζάκια» κλπ κλπ.
  • Ø Μόνο που όσοι τον ψήφισαν ξέχασαν πως ήταν συμφοιτητής στο ίδιο Αμερικανικό πανεπιστήμιο με τον Γιώργο τον Παπανδρέου και όπως φαίνεται σε αυτό το «Πανεπιστήμιο» έμαθαν πολλά και χρήσιμα.
  • Ø Όπως για παράδειγμα το να τάζεις λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά και να κάνεις τα τελείως αντίθετα μετεκλογικά. Αλλιώς δεν εξηγείται το ότι και ο Αντώνης ο Σαμαράς, όπως και ο Γιώργος ο Παπανδρέου , αυτά που κάνουν μετά που ο ένας έγινε πρόεδρος κόμματος και ο άλλος πρωθυπουργός, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτά που έταζαν πριν εκλεγούν.
  • Ø Αφορμή βέβαια για τα παραπάνω αποτελεί ο διορισμός από τον “αυτοκράτορα” Αντώνη Σαμαρά του (συμπαθέστατου κατ’εμέ) Γιάννη Πλακιωτάκη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης, αλλά παρακαλώ ένα οποιοδήποτε στέλεχος της σημερινής «ΝΔ» να απαντήσει στα ερωτήματα για το πως λειτουργούν τα όργανα του κόμματος, εάν συνεδριάζουν, πως λαμβάνονται οι αποφάσεις, εάν συμμετέχουν οι εκλεγμένοι βουλευτές και με ποιόν τρόπο.
  • Ø Και θερμή παράκληση : Όχι αερολογίες και αναφορές σε καταστατικά κλπ κλπ. Πρακτικές αναφορές. Μερικά παραδείγματα. Συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ η στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στο θέμα του μνημονίου ή στα άλλα που πέρασε το ΠΑΣOK ;
  • Ø Με ποιόν τρόπο επιλέγονται και ανακοινώνονται οι υποψήφιοι που θα στηρίξει τη ΝΔ ; Με «ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες» έτσι ώστε να «μιλήσει η βάση» , ή αφού «κάναμε την δουλειά μας με την βάση και μας εξέλεξε, την γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας;»
  • Ø Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, απλώς καταγράφω ότι σύμφωνα με πληροφορίες η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να επιλέξει τον ποιόν θα στηρίξει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης , έχει ζητήσει να διενεργηθεί έρευνα στην Κρήτη από την Metron Analysis. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει αλλά προς το παρόν δεν θα αναφερθούμε στα ονόματα γιατί το παιχνίδι της ονοματολογίας κρύβει και πολλές παγίδες και ο νοών νοήτο.
  • Ø Για την ιστορία μόνο να επισημάνω πως όλα αυτά που διαβάζετε τις τελευταίες δύο ημέρες περί του τι θα κάνει η κα Μπακογιάννη με το θέμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης είχαν γραφεί στην στήλη από την Πέμπτη 12/8 και όλως τυχαίως την ίδια ημέρα ο Γιάννης Πλακιωτάκης ζήτησε συνάντηση με τον κ.Σαμαρά προκειμένου να ξεκαθαριστεί επισήμως το τι θα κάνει η «Ν.Δ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου