Αναζήτηση

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ «ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ» ΚΥΝΗΓΟ

  • Ø Επειδή από τις 20 Αυγούστου ξεκινά η κυνηγετική περίοδος και επειδή φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι «τεμπέληδες» κυνηγοί για τους οποίους το «σπορ» εξαντλείται μέχρι την άσφαλτο όπου φτάνει το αυτοκίνητό τους. Και επειδή η πλησιέστερη περιοχή για αυτούς είναι ο Δήμος Ακρωτηρίου με την συνεχή ανοικοδόμηση κατοικιών, για αρχή υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με τον Νόμο :
  • Ø Απαγορεύεται η θήρα εντός των πόλεων, κωμοπόλεων, χωρίων ή συνοικισμών εν γένει και εις ακτίνα 250 μέτρων από της παρυφής αυτών ή εις ακτίνα 100 μέτρων από μεμονωμένων οικιών.
  • Ø Απαγορεύεται η θήρα άνευ της συγκαταθέσεως του ιδιοκτήτου, νομέως ή μισθωτού: Εντός των αμπελώνων από της ενάρξεως της περιόδου της θήρας έως λήξεως του τρυγητού. Εντός των αθερίστων λειμώνων. Εντός καλλιεργουμένων εκτάσεων ή οπωρώνων από της ανθοφορίας μέχρι και της συγκομιδής των καρπών (σ.σ. ελαιώνες). Εντός περιφραγμένων διά συνεχούς αδιαπέραστου και ανυπερβλήτου από άνθρωπον φράχτου παντός είδους, ύψους τουλάχιστον ενός και ημίσεως του μέτρου (1,50) ιδιοκτήτων εκτάσεων.
  • Ø Και επειδή πολλοί γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον Νόμο , αλλά και τους κατοίκους οι οποίοι τινάζονται από τον ύπνο τους πριν ξημερώσει καθώς οι κυνηγοί μετατρέπουν το Ακρωτήρι σε πεδίο μάχης.
  • Ø Και επειδή κάθε χρόνο γίνονται αρκετές καταγγελίες για κυνηγούς που καταστρέφουν τις περιφράξεις για να μπουν σε ξένα χωράφια και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, προειδοποιώ, ότι η στήλη θα βγάζει φόρα – παρτίδα φωτογραφίες κυνηγών και των αυτοκινήτων τους στην περίπτωση που βρίσκονται σε ξένες ιδιοκτησίες και σε απόσταση από σπίτια μικρότερη από εκείνη που ορίζει ο Νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου