Αναζήτηση

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  • Ø Η είδηση : « Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το ΚΕΜΕ - ΕΒΕΑ μέσω της ιστοσελίδας του επιμελητηρίου στο διαδίκτυο σχετικά με την κατάσταση ρευστότητας στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις μέλη του. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο χαρακτήρισε απογοητευτικά τα αποτελέσματα έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 523 επιχειρήσεις.
  • Ø Ειδικότερα: Το 86% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας. Το 89% ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση. Το 82% ότι διαπιστώνουν δυσκολίες ή καθυστερήσεις στην ένταξη των επιχειρήσεων τους σε κοινοτικά ή ειδικά προγράμματα. Το 93% ότι έχουν πτώση κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις της λόγω οικονομικής κρίσης. Το 91% ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή οφειλών πελατών τους προς την επιχείρησή τους.
  • Ø Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται στην συντριπτική πλειοψηφία οι επιχειρήσεις. Σ’ αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα βέβαια εκτός της ύφεσης που πλήττει την αγορά, σημαντικό ρόλο παίζει και η αδυναμία των επιχειρήσεων να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, αλλά και να επωφεληθούν από τα κοινοτικά προγράμματα.
  • Ø Δυστυχώς το τραπεζικό μας σύστημα είναι αποκλεισμένο από τις διεθνείς αγορές χρήματος και εκ του λόγου αυτού αδυνατεί σήμερα να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει να κινείται προς λάθος κατεύθυνση, καθώς η πολιτική που εφαρμόζει περιορίζεται μόνο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών μας αγνοώντας τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς αλλά και γενικότερα της κοινωνίας».
  • Ø Το σχόλιο : Όταν χαρακτήριζα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως «μαθητευόμενους μάγους» που θα μας καταστρέψουν, κάποιοι με χαρακτήρισαν ως προκατειλημμένο. Μια μόνο κουβέντα για όλους αυτούς τους κυρίους και κυρίως προς όλους εκείνους τους συνυπεύθυνους που παραμένουν μέλη ή στελέχη στο ΠΑΣΟΚ. Εάν όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα έκανε μια κυβέρνηση άλλη, τι θα είχε γίνει στην χώρα;

1 σχόλιο:

  1. Εάν όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα έκανε μια άλλη κυβέρνηση θα είχε γίνει της μουρλής. Όλοι στους δρόμους. Όμως αυτό δεν συμβαίνει διότι:
    Τα ΜΜΕ γλύφουν σκανδαλωδώς το ΠΑΣΟΚ κάνοντας πλύση εγκεφάλου στον κόσμο.
    Η ΠΑΣΟΚική ηγεσία των συνδικάτων εξυπηρετεί το κόμμα και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων και η όποια αντίδραση γίνεται μόνο για το θεαθείναι.
    Οι πολίτες νιώθουν ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ διότι με την ψήφο τους συνηγόρησαν σ' αυτή την κατρακύλα και τώρα κάνουν το κορόιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή