Αναζήτηση

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

«ΣΗΚΩ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ…ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» (ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ…ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕΣ)





  • Ø 01- Σεπτέμβριος 1982 : Ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ στην Αθήνα συναντιέται με τον Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου για να τον ευχαριστήσει για την υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης για την στάση που κράτησε κατά την εισβολή των Ισραηλινών στον Λίβανο και τις σφαγές στους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς.
  • Ø 02 - Μάιος 1996 : Ο Ανδρέας Παπανδρέου , βαριά άρρωστος, έχει παραιτηθεί από Πρωθυπουργός και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ τον επισκέπτεται στο σπίτι του στην Εκάλη καθώς τους συνδέει βαθειά φιλία, αισθήματα αλληλοεκτίμησης και ευγνωμοσύνης για την διαρκή συμπαράσταση στον αγώνα των Παλαιστινίων.
  • Ø 03 - Οκτώβριος 2001 : Ο Γιάσερ Αραφάτ είναι παρών στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου γνωρίζει την αποθέωση από τους συνέδρους. Τότε Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας ο Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένας “απλός” υπουργός Εξωτερικών που ακόμη βρισκόταν στον 3ο δρόμο προς τον σοσιαλισμό και δεν είχε καν “οραματιστεί” πως υπάρχει και 4ος δρόμος…Έτσι εξηγείται ο ενθουσιασμός με την ανύψωση των χεριών μαζί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη.
  • Ø 04 - Αύγουστος 2010 : Το κράτος του Ισραήλ , μετά από επιθέσεις στο Λίβανο και σφαγές στην Γάζα, εξακολουθεί να κρατά αποκλεισμένο το Παλαιστινιακό αυτό “κρατίδιο”, ενώ πρόσφατη ήταν και η δολοφονική επίθεση του Ισραηλιτικού στρατού κατά ανθρωπιστικής νηοπομπής στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες.
  • Ø Όμως ο Πρωθυπουργός – πλέον – Γιώργος Παπανδρέου, από την Πάρο όπου περνούσε τις ξένοιαστες διακοπές του “οραματίστηκε” τον 4ο δρόμο προς τον σοσιαλισμό και δεν δίστασε ούτε στιγμή για να αφήσει το κανό του και να επισκεφθεί την Αθήνα και τον…Πόρο προκειμένου να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νεντανιάχου, τον οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν και ως “σφαγέα” των Παλαιστινίων αφού εκπροσωπεί την “σκληρή” γραμμή των φανατικών Ισραηλινών.
  • Ø 05 - « Η περαιτέρω ανάπτυξη των αμυντικών σχέσεων και η συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των συνομιλιών που είχαν την Τρίτη στον Πόρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένζαμιν Νετανιάχου.» γράφουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
  • Ø Από την εποχή του «Ακούς πατέρα…» μέχρι την συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου , πέταξε την προβειά που φορούσε και τίμησε δεόντως το μακάβριο και ασεβές σύνθημα που φώναζαν πέρυσι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ “σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της αλλαγής”. Μόνο που και οι ίδιοι μάλλον δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η αλλαγή που οραματιζόταν το «παιδί» αφορούσε πρωτίστως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο:

  1. Α, όλα και όλα! Τα νέα "φώτα" του ΠΑΣΟΚ, είναι της "πράσινης ενέργειας". Και όπως πολύ καλά γνωρίζεις, αγαπητέ ΝΆΠ.Σ., η "ενέργεια", έχει πολλαπλή σημασία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή