Αναζήτηση

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ : ΣΤΟ ΙΔΙΟ – ΘΕΡΙΝΟ – ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

  • Ø Τα τελευταία – τουλάχιστον – τρία χρόνια παρατηρείται το ίδιο «φαινόμενο». Κάθε καλοκαίρι, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, εκεί κατά τον Ιούλιο – Αύγουστο, να τρέχουμε όλοι πανικόβλητοι να γεμίσουμε τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών (και τα μπιτόνια μας βεβαίως) εν όψει κάποιας απεργίας που σχετίζεται με τις βενζίνες.
  • Ø Πότε απεργούν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης – πότε απεργούν οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων καταλαμβάνονται από το «κατοχικό σύνδρομο» του Έλληνα και σπεύδουν τα γεμίζουν αδειάζοντας τις δεξαμενές των βενζινάδικων.
  • Ø Θα μου πείτε, οι απεργοί φταίνε που είτε η μια κυβέρνηση αποφασίζει να εφαρμόσει το πλαφόν μόνο στα βενζινάδικα τον Αύγουστο, ή η άλλη κυβέρνηση αποφασίζει να περάσει στα τέλη Ιουλίου το Νόμο για την απελευθέρωση των αδειών στα φορτηγά και βυτιοφόρα;
  • Ø Όμως το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι το ίδιο. Η κάθε κυβέρνηση (και ειδικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που είναι «μανούλα» σε αυτό) αφήνει τους απεργούν να προχωρήσουν περιμένοντας την κορύφωση των κοινωνικών αντιδράσεων από άλλους κλάδους που θίγονται άμεσα από την συγκεκριμένη απεργία.
  • Ø Και αφού ξεσηκωθούν οι πάντες κατά των απεργών, με το μόνιμο σλόγκαν «μα καλά τώρα στην αιχμή του τουρισμού βρήκατε να απεργήσετε ;» ξεχνώντας πως σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση κάποιοι θίγονται, τότε εμφανίζεται η κυβέρνηση για να κάνει διάλογο προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.
  • Ø Και βέβαια εννοείται πως το ερώτημα «μα καλά ο διάλογος δεν μπορούσε να προηγηθεί της απεργίας αντί να ακολουθήσει» μένει αναπάντητο καθώς είναι γνωστό ότι διαφορετικά γίνεται ο «διάλογος» όταν υπάρχει η απειλή της απεργίας και διαφορετικά όταν οι απεργοί είναι «στριμωγμένοι» από τις αντιδράσεις πολιτών και εκπροσώπων τάξεων και φορέων.
  • Ø Πάντως στην φετινή θερινή απεργία με αιχμή τα υγρά καύσιμα, πολύ φοβάμαι, πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως το έχει δείξει και στους λίγους μήνες της θητείας της, θα κρατήσει «σκληρή» στάση έναντι των φορτηγατζήδων με αποτέλεσμα να δούμε όχι μόνο τα αυτοκίνητα να μένουν από καύσιμα, αλλά και τις ελλείψεις σε διάφορα είδη – ειδικά στα νησιά (και στην Κρήτη) – να αρχίζουν να εμφανίζονται τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου