Αναζήτηση

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

  • Ø Την ίδια ώρα που τα βενζινάδικα έχουν αδειάσει από καύσιμα λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, ο αρμόδιος υπουργός, ο Δημήτρης ο Ρέππας, άνοιξε και ένα άλλο παράλληλο μέτωπο με τους ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων.
  • Ø Δεν ξέρω εάν ο «Κρέπας» όπως τον αποκαλούσε εκτός μικροφώνων ο πρώην Νομάρχης Χανίων, επέλεξε επίτηδες αυτή την περίοδο σκεπτόμενος πως αφού τα βενζινάδικα δεν έχουν καύσιμα, τι είδους απεργία μπορούν να κάνουν ;
  • Ø Όμως το γεγονός είναι ότι το νομοσχέδιο που καταργεί τις απαιτούμενες αποστάσεις «ασφαλείας» για την ίδρυση νέων βενζινάδικων, έχει εξοργίσει τους βενζινάδες καθώς θεωρούν πως μετά τις αυξήσεις των φόρων, μετά την μείωση της κατανάλωσης, μετά την ανεξέλεγκτη λειτουργία των διυλιστηρίων και των εταιρειών που δημιουργούν ολιγοπώλια, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αποτελέσει την οριστική ταφόπλακα για το επάγγελμά τους.
  • Ø Και βέβαια η ουσία του νομοσχεδίου δεν έχει την παραμικρή σχέση με την παραπληροφόρηση συγκεκριμένου πρακτορείου ειδήσεων (φωτο) που έδωσε την είδηση υπό τον τίτλο «Απομακρύνονται σε βάθος χρόνου τα πρατήρια που λειτουργούν σε πολυκατοικίες». Και αυτό γιατί είναι γνωστό πως ήδη υπάρχει ο Νόμος που απαγορεύει την ίδρυση και λειτουργία βενζινάδικων σε πολυκατοικίες αλλά και σε απόσταση 200 μέτρων από σχολεία, πολυκατοικίες και από άλλα….βενζινάδικα.
  • Ø Και εκεί έρχεται η αλλαγή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο δεν βελτιώνει την ασφάλεια στις κατοικημένες περιοχές, αλλά την χειροτερεύει καθώς καταργείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης των 200 μέτρων και ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι να λειτουργούν σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από χώρους όπου κατοικούν τουλάχιστον 50 άτομα.
  • Ø Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ.Ρέππα, ένα βενζινάδικο μπορεί κάλλιστα να ανοίξει και να λειτουργεί ακριβώς δίπλα σε ένα διώροφο ή τριώροφο ή τετραώροφο κτίριο και εάν οι κάτοικοί του είναι 49 τότε «ας πάει και το παλιάμπελο». Όπως επίσης – και εδώ είναι το ζουμί – ένα καινούργιο βενζινάδικο μπορεί κάλλιστα να ανοίξει δίπλα ή απέναντι σε ένα που ήδη λειτουργεί και «ας φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι».
  • Ø Βέβαια στο ερώτημα : «Γιατί υπάρχει κίνδυνος από την λειτουργία βενζινάδικου δίπλα σε κτίριο που ζουν τουλάχιστον 50 άτομα και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους 1 – 2 – 22 -42 που ζουν σε άλλο κτίριο μάλλον δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια πειστική απάντηση. Όπως δεν περιμένω απάντηση για το πώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πολεμήσει τα μονοπώλια , τις εταιρείες και θα στηρίξει τον λαό, δίνοντας το δικαίωμα σε μια εταιρεία καυσίμων να ανοίξει βενζινάδικο δίπλα στο πρατήριο ενός συμπολίτη μας που παλεύει να επιζήσει με τα ελάχιστα περιθώρια κέρδους που του δίνουν οι ίδιες αυτές οι εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου