Αναζήτηση

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ – Η «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ» ΜΙΖΕΡΙΑ

  • Ø Πριν από κάμποσους μήνες αρκετοί ήταν εκείνοι οι αυτοδιοικητικοί που φώναζαν (και δήλωναν) πως εάν είναι να συνενωθεί η μιζέρια των σημερινών δήμων τότε καλύτερα να τους λείπει ο «Καλλικράτης».
  • Ø Βέβαια από τότε κύλησε το νερό στο αυλάκι και σήμερα οι περισσότεροι δίνουν την «μάχη του ψηφοδελτίου» κοιτάζοντας πως θα μπουν στον έναν ή στον άλλο συνδυασμό και ξεχνώντας τα περί «μιζέριας» ή τις βαρύγδουπες δηλώσεις του στυλ «σας το λέω ότι Καλλικράτης δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχουν λεφτά».
  • Ø Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις (μια από αυτές ο δήμαρχος Χανίων) που ασχολούνται και με το τι θα γίνει μετά την 1η Ιανουαρίου 2011. Και το αναφέρω αυτό γιατί όπως όλα δείχνουν οι νέοι δήμοι δεν θα συνενώσουν απλά την μιζέρια τους, αλλά την ολοκληρωτική πτώχευσή τους.
  • Ø Ήδη τα «παπαγαλάκια» των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ κάνουν λόγο όχι μόνο για την οριστική κατάργηση του προγράμματος Θησέας (που αφορούσε στην εκτέλεση μικρών έργων για τους δημότες και μάλιστα με λεφτά και των ίδιων των δήμων, δηλαδή δικά μας), αλλά επιπλέον βάζουν τον Γιάννη τον Ραγκούση (ήταν και δήμαρχος στην Πάρο ο «εφιάλτης») να «σκέφτεται» πως τα χρήματα που δικαιούνται οι δήμοι (δηλαδή εμείς) από τον κρατικό προϋπολογισμό θα υπολογίζονται στο τέλος του κάθε έτους και αφού πρώτο το κράτος κάνει ταμείο να δει τι έχει εισπράξει !!!!
  • Ø Συμπέρασμα. Οποιοσδήποτε φέρελπις υποψήφιος, είτε δήμαρχος, είτε σύμβουλος , σας πλησιάσει και σας τάξει λαγούς με πετραχήλια, ρωτήστε τον. Με τι λεφτά; Και εάν σας απαντήσει με την Παπανδρεική ρήση πως «λεφτά υπάρχουν» τότε το καλό που σας θέλω βάλτε το στα πόδια γιατί θα είναι έτοιμος να βάλει χέρι στην δική σας τσέπη. (Ακριβώς όπως έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση που βρήκε ότι τα λεφτά τα είχαν μισθωτοί και συνταξιούχοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου