Αναζήτηση

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΘΡΑΣΟΣ !!! ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ !!!

  • Ø Απύθμενο είναι το θράσος της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου (ΔΕΥΑΡ) η οποία αφού έχει καταναλώσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου 4,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού μέσα από τις υποδομές που διαχειρίζεται ο ΟΑΔΥΚ, αρνείται να πληρώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν. Και αναφέρομαι σε απύθμενο θράσος για τους εξής λόγους.
  • Ø Στις 22 του περασμένου Ιουνίου και ενώ τα Χανιά υπέφεραν από την λειψυδρία, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Κώστας Λαμπρινός, δήλωνε περιχαρής πως η πόλη του Ρεθύμνου συνεχίζει να λαμβάνει καθημερινά και χωρίς πρόβλημα περίπου επτά χιλιάδες κυβικά νερού από τις πηγές της Αργυρούπολης και από τον Κουρνά. Βέβαια ο κ.Λαμπρινός έκανε γαργάρα - όχι το νερό – αλλά το ότι το νερό από την λίμνη του Κουρνά για να μπορεί να πηγαίνει στο Ρέθυμνο πρώτα περνά από το ταχυδιυλιστήριο του ΟΑΔΥΚ στα Δράμια Αποκορώνου και επομένως έχει ένα μεγαλύτερο κόστος.
  • Ø Στις αρχές Ιουλίου η ΔΕΗ προειδοποιεί πως εάν η ΔΕΥΑΡ δεν πληρώσει ή δεν διακανονίσει τις οφειλές της προς την επιχείρηση ύψους 238.000 ευρώ, από τις 8 Ιουλίου θα κόψει την ηλεκτροδότηση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ , επομένως και στα αντλιοστάσια. Χωρίς δεύτερη κουβέντα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ ζήτησε από την ΔΕΗ να εξοφλήσει με δόσεις , κάτι που δέχτηκε η επιχείρηση.
  • Ø Όμως ενώ σε ότι αφορά με τις οφειλές της στην ΔΕΗ, η ΔΕΥΑΡ κάνει «πα-πα-πα» , προφανώς γιατί γνωρίζει πως η επιχείρηση δεν καταλαβαίνει τίποτε και θα κατεβάσει τους διακόπτες, σε ότι αφορά στις οφειλές της ύψους 750.000 ευρώ προς τον ΟΑΔΥΚ, προσπαθεί να μιμηθεί τον βρυχηθμό του λιονταριού επικαλούμενη την – δήθεν – αυθαίρετη τιμολόγηση του νερού από τον οργανισμό.
  • Ø Βέβαια και εδώ η ΔΕΥΑΡ κρύβει το ότι μέτοχος του ΟΑΔΥΚ είναι και η ΤΕΔΚ Ν.Ρεθύμνου, ενώ αντιπρόεδρος είναι και ο Νομάρχης Ρεθύμνου και όλοι αυτοί συμμετέχοντας στο διοικητικό συμβούλιο, συναποφασίζουν για την τιμολόγηση.
  • Ø Όμως απορώ. Τι θα πει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ σε έναν κάτοικο του Ρεθύμνου, εάν αρνηθεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΡ επικαλούμενος και αυτός την αυθαίρετη τιμολόγηση από την δημοτική επιχείρηση; Έχετε κάποια αμφιβολία πως δεν θα του κόψει το νερό;
  • Ø Γιατί τότε διαμαρτύρεται όταν , όπως η ΔΕΗ, όπως θα κάνει και ο ίδιος, έτσι και ο ΟΑΔΥΚ, προειδοποιεί με περιορισμό της παροχής νερού (όχι με πλήρη διακοπή) από το ταχιδυιληστήριο των Δραμίων εάν δεν διακανονιστούν οι οφειλές;
  • Ø Κε Λαμπρινέ, γιατί δεν βγάλατε μιλιά όταν η ΔΕΗ προειδοποίησε με κατέβασμα των διακοπτών και κραυγάζετε για εκβιασμό όταν ο ΟΑΔΥΚ προειδοποιεί με κλείσιμο των βανών; Μήπως γιατί κάποιοι έχουν βολευτεί με το καθεστώς της ασυδοσίας και άκρατης παρανομίας που ειδικά όταν αφορά μια δημοτική επιχείρηση η κατάσταση είναι ακόμη πιο επιλήψιμη;
  • Ø Και για να έχουμε το καλό ερώτημα. Έχετε εισπράξει από τους δημότες του Ρεθύμνου τα χρήματα που αντιστοιχούν στα 4,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από τις αρχές του 2009; Και εάν τα έχετε εισπράξει, με δεδομένη την τιμολόγηση της ΔΕΥΑΡ που είναι περίπου στο ένα ευρώ το κυβικό, που πήγαν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και δεν σας περισσεύουν 700 χιλιάρικα για να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας; Ή μήπως ασκείτε «κοινωνική» πολιτική σε βάρος όλων των άλλων πολιτών στην Δυτική Κρήτη;
  • Ø Φυσικά αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με τον Δήμο Γεωργιούπολης, αλλά σε μικρότερη έκταση λόγω μικρότερου πληθυσμιακού μεγέθους.
  • Ø Το θέμα είναι πολύ , μα πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να παρέμβει με αυστηρότητα και ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΟΑΔΥΚ για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον , αυτό το καλοκαίρι που υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας σε πολλές περιοχές είναι αναγκαίες επιπλέον παρεμβάσεις από τον ΟΑΔΥΚ οι οποίες απαιτούν χρήματα που δεν υπάρχουν. Και είναι άδικο να διψούν οι κάτοικοι μιας περιοχής γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα αντλιοστάσιο και την ίδια ώρα οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του Ρεθύμνου και της Γεωργιούπολης να έχουν νερό και οι δήμοι να μην πληρώνουν. Επίσης είναι απαράδεκτο να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΟΑΔΥΚ επειδή κάποιοι το παίζουν καπετάνιοι.
  • Ø Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι η στάση της ΔΕΥΑΡ και των δήμων Ρεθύμνου και Γεωργιούπολης στο θέμα αυτό, δημιουργεί κακό προηγούμενο. Καθώς υπάρχουν και άλλοι δήμοι που έχουν – μικρότερες – οφειλές στον ΟΑΔΥΚ, λένε : «Αφού αρνείται να πληρώσει η ΔΕΥΑΡ και η Γεωργιούπολη από πού και ως που ζητάς από μας τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς είναι λιγότερα;».
  • Ø Βέβαια υπάρχει ένα γενικότερο – αιώνιο – πρόβλημα στην διαχείριση και πληρωμή των νερών της περιοχής Αργυρούπολης – Κουρνά. Ένα πρόβλημα που – προσωπικά – το βιώνω την τελευταία 20ετία και το οποίο είχε προσπαθήσει να το αντιμετωπίσει και ο Θανάσης ο Καρούντζος στην τετραετία 2000-2004 και που το βρίσκει και πάλι μπροστά του.
  • Ø Όμως άλλο αυτό το πρόβλημα και άλλο κάποιοι δήμοι να αρνούνται να πληρώσουν αυτά που νομίμως οφείλουν επικαλούμενοι αστήρικτες δικαιολογίες την ίδια ώρα που αλλού πληρώνουν κανονικά με την πρώτη προειδοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου