Αναζήτηση

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΜΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  • Ø Εάν κάποιοι «ζηλεύετε» για τον «Θαλασσόκοσμο», το τεράστιο ενυδρείο της Κρήτης που βρίσκεται στο Ηράκλειο, ξεχάστε τον. Σε λίγο τα φώτα του διεθνούς ενδιαφέροντος θα πέσουν πάνω στην Κοιλάδα των Αμφορέων. Στο μοναδικό Ενάλιο Πολιτιστικό Πάρκο Κρήτης το οποίο σχεδιάζει και προτείνει , ο δήμος Χανίων, να δημιουργηθεί στον κόλπο των Χανίων από την νησίδα Θοδωρού μέχρι τις Δυτικές ακτές του Ακρωτηρίου.
  • Ø Πρόκειται για ένα πολυθεματικό πάρκο , που συνδυάζει τον πολιτισμό, με την εκπαίδευση, με την αρχαιολογία, με τον καταδυτικό τουρισμό, με τον γενικότερο τουρισμό.
  • Ø Η κίνηση των επισκεπτών στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, αλλά και στις περιοχές του Πλατανιά, της Νέας Κυδωνίας και του Ακρωτηρίου , θα αλλάξει πλήρως με την δημιουργία αυτού του πάρκου το οποίο θα είναι σε λειτουργία και στην περίοδο του Χειμώνα !!!
  • Ø Επί δύο χρόνια επεξεργάζονταν το σχέδιο, αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου ο Άρης ο Παπαδογιάννης. Για ένα από τα πολλά σχέδια που υπάρχουν για τον ενιαίο δήμο Χανίων έκανε λόγο ο δήμαρχος, ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης.
  • Ø Το σχέδιο θα είναι έγκαιρα έτοιμο για να προταθεί προς χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τις καλές εντυπώσεις τόσο του κατεξοχήν αρμόδιου για το ΕΣΠΑ Ευρωπαίου κομισάριου, όσο και της Περιφέρειας Κρήτης.
  • Ø Αρκεί βέβαια να υποστηριχθεί και από όλους τους φορείς των Χανίων. Γιατί είναι γνωστός ο Ηρακλειώτικος «φαταουλισμός». Γιατί θα είναι κρίμα κάτι που φαίνεται όχι απλά καλό, αλλά καταπληκτικό, να πέσει θύμα των επερχόμενων εκλογών και των αντιπαλοτήτων. Γιατί μου κακοφάνηκε πάρα πολύ , που ενώ είχαν προσκληθεί στην παρουσίαση της πρότασης, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι δήμαρχοι Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας. Γιατί στις επερχόμενες εκλογές οι υποψήφιοι σε όλα τα επίπεδα θα κριθούν, όχι μόνο για το τι έκαναν, αλλά και για το τι ΔΕΝ έκαναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου