Αναζήτηση

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ : ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

  • Ø Σε ότι αφορά στο θέμα της φετινής διοργάνωσης των εκδηλώσεων «Αγροτικός Αύγουστος-Γη και Πολιτισμός» πολλοί έχουν μπερδευτεί όταν ακούν τόσο από την ΤΕΔΚ όσο και από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, να λένε πως προτείνουν – για τελευταία φορά – να γίνει στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων μόνο η έκθεση του «Αγροτικού Αυγούστου» και τίποτε άλλο. Και αυτό γιατι ρωτούν. Μα καλά τι διαφορετικό θα γίνει σε σχέση με αυτά που έγιναν πέρυσι; Αν ρίξουμε μια ματιά στο ξεκίνημα των εκδηλώσεων τότε θα έχουμε και την απάντηση.
  • Ø Εν αρχή ήταν μια μικρή έκθεση αγροτικών προϊόντων εντός των δύο νεωρίων στο Ενετικό λιμάνι που γινόταν επί Νομαρχίας της Αλέκας Μαρκογιαννάκη. Στην συνέχεια, το 1999, επί Νομαρχίας Γιώργου Κατσανεβάκη ξεκινά η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος» ως μια μεγάλη έκθεση προβολής των αγροτικών προϊόντων του Ν.Χανίων η οποία επεκτάθηκε και στο παλιό τελωνείο αλλά και στους πέριξ χώρους. Ήταν μια απλή έκθεση, όπως είναι όλες οι εκθέσεις στον κόσμο που αποσκοπούν στο να ενημερωθούν οι πολίτες και να προβληθούν τα προϊόντα του τόπου. (Δηλαδή χωρίς πωλήσεις προϊόντων).
  • Ø Το 2003 πάλι επί Νομαρχίας Γιώργου Κατσανεβάκη παράλληλα με την έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος» στο ενετικό λιμάνι, διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Γη και Πολιτισμός» στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς και όπως έγραφαν οι διοργανωτές «Οι εκδηλώσεις ΚΡΗΤΗ - ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, είναι μια γιορτή εικόνων, ήχων, γεύσεων, δρώμενων και μηνυμάτων, μια συνάντηση της Αυτοδιοίκησης με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, με πολίτες ή ομάδες πολιτών, μια διεργασία που αποπνέει «άρωμα Κρήτης».
  • Ø Το 2007 επί Νομαρχίας Γρηγόρη Αρχοντάκη ενοποιούνται οι δύο αυτές ξεχωριστές εκδηλώσεις και πραγματοποιούνται μαζί, στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων με αποτέλεσμα να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χώρος και να ξεκινήσουν τα προβλήματα με την αντίθεση της αρχαιολογίας, ενώ σταδιακά απέκτησε και εμπορικό χαρακτήρα με επί τόπου πωλήσεις προϊόντων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου