Αναζήτηση

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ : ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ 2002-2006-2010

  • Ø 2006. Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και το ΠΑΣΟΚ ξεσπαθώνει : «Η κυβέρνηση άλλοτε λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος και άλλοτε ως Ηρώδης, καθώς και ότι αντί του διαλόγου διάλεξε τον αυταρχισμό. Ματαίως ψάχνει,να βρεί υποκινητές· αυτούς πρέπει να αναζητήσει στις πολιτικές της κυβέρνησης. Η κυβερνητική απόφαση για πολιτική επιστράτευση απέναντι στην απεργία των ναυτεργατών, αποτελεί και την τελική απόδειξη για το είδος των επιλογών της σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία , στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης και επιχειρεί να διχάσει τους πολίτες».
  • Ø 2010. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε πολιτική επιστράτευση των απεργών φορτηγατζήδων δηλώνοντας : «Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα, δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας»
  • Ø Βέβαια είχε προηγηθεί και πάλι μια κυβέρνηση …ΠΑΣΟΚ, η οποία το 2002 είχε προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση και πάλι των απεργών ναυτεργατών. Βλέπετε όταν κάνει πολιτική επιστράτευση μια άλλη κυβέρνηση εκτός από την δική τους πρόκειται για αυταρχισμό, ενώ όταν κάνουν οι ίδιοι την πολιτική επιστράτευση τότε πρόκειται για υπεράσπιση της…κοινωνίας !!!
  • Ø Αφήστε που από το 2002 - 2006 - 2010 μεσολαβούν τέσσερα χρόνια και, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μελέτες που είναι σε εξέλιξη θεωρούν πολύ πιθανόν, η χωρητικότητα της μνήμης στον εγκέφαλο των Πασοκοστελεχών, να είναι τόσο μικρή , που κάθε τέσσερα χρόνια γίνεται διαγραφή και επανεγγραφή.
  • Ø Όμως εμείς που δεν είμαστε Πασοκοστελέχη δεν ξεχνάμε και το ότι ο Νόμος 17/1974 για την Πολιτική Επιστράτευση την εφαρμογή του οποίου υπέγραψε ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου , εκδόθηκε πριν το Σύνταγμα του 1975, δηλαδή πριν την Μεταπολίτευση και είναι βασισμένος στο Σύνταγμα του ….1952 (!!!) και σύμφωνα με πολλούς η εφαρμογή του στις απεργίες είναι αντισυνταγματική με τα νεώτερα Συντάγματα.
  • Ø Βέβαια ο Γιώργος ο Παπανδρέου στην απόφασή του για την επιστράτευση επικαλέστηκε προβλήματα δημόσιας υγείας. Μόνο που για άλλη μια φορά είπε απλά και ωμά ΨΕΜΑΤΑ, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένα πρόβλημα στον τομέα της δημόσιας υγείας από την έλλειψη καυσίμων σε ολόκληρη την χώρα, ενώ επίσης δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα στην κίνηση οχημάτων όλων των υπηρεσιών, ούτε καν των απορριμματοφόρων. ‘Όμως πολύ φοβάμαι πως σε μια τετραετία (2014) η μνήμη των πασοκοστελεχών θα έχει διαγραφεί και θα έχουν ξεχάσει και πάλι τα σημερινά τους καμώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου