Αναζήτηση

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ : ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

  • Ø Το απόγευμα της Παρασκευής 30/8 ο Γιώργος ο Παπανδρέου θα βρεθεί στο Λασίθι για το Παγκόσμιο συνέδριο Κρητών. Επειδή πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη μετά την προεκλογική ομιλία που είχε δώσει στο Ηράκλειο στις 25/9/2009 και επειδή θα πει – ως συνηθίζει – πολλά και διάφορα, ας θυμηθούμε λίγα από τα όσα είχε πει από την πλατεία Ελευθερίας στις 25/9/09 όπως αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ :
  • Ø «….Και μόλις πρόσφατα, στο Νομό Ηρακλείου, αδιαφόρησαν για την καταστροφή της σταφίδας και των σταφυλιών. Και γνωρίζω το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές και οι σταφυλοπαραγωγοί, τη χαριστική βολή που δέχθηκε η σοδειά τους από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις. Γνωρίζω ότι είστε σε απόγνωση, γιατί οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές, δεν καλύπτουν το κόστος. Και τώρα, ήρθε η καταστροφή στα σταφύλια και τη σταφίδα. Εμείς ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή καταγραφή των ζημιών και γρήγορη αποζημίωση. Και δεσμευόμαστε, δεσμευόμαστε εδώ, στην Κρήτη, να προστατέψουμε τον ιδρώτα σας, να στηρίξουμε τον αμπελοοινικό τομέα. Διότι αυτός ο τομέας εξασφαλίζει απασχόληση, εισόδημα σε όλους τους αγρότες πολλών περιοχών της χώρας, ιδιαίτερα στην Κρήτη….»
  • Ø «….Και στηρίζουμε τους αγρότες, οργανώνουμε νέες δομές, βοηθάμε μέσα από την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ, με άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης για το υψηλό κόστος παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων. Θέλουμε την Κρήτη πρωτοπόρα σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξίας, με διεθνή ταυτότητα και ονομασία προέλευσης. Ο αγρότης νε είναι στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης. Και ο κτηνοτροφικός τομέας, ανταγωνιστικός. Και αυτά, δένουν με την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού…»
  • Ø «……Χρειάζεται το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι, οι οδικές διασυνδέσεις, που είναι στρατηγικά έργα για την ανάπτυξη της Κρήτης. Η ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα, η μελέτη κατασκευής του Νότιου Άξονα, η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, η κατασκευή λιμανιού στο Νότο και βέβαια, τα μέσα σταθερής τροχιάς, γιατί είναι οι υποδομές του μέλλοντος. Ο εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων, η κατασκευή νέων, σημαντικών δομών για τον πολιτισμό, όπως είναι το Μουσείο στο Ηράκλειο και στη Μεσαρά. Η διαχείριση απορριμμάτων, που είναι βασικός στόχος της πράσινης ανάπτυξης, με νέες αρμοδιότητες για την Αυτοδιοίκηση. Η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, για την έννομη τάξη και την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών…..»
  • Ø «…….Στο Ρέθυμνο, τα βασικά προβλήματα υποδομών παραμένουν άλυτα. Η συγκοινωνιακή απομόνωση παραμένει. Οι ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας δεν καλύπτονται. Η διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων, δεν αντιμετωπίζεται……. Στα Χανιά, έχουμε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, που όπως και τόσα άλλα νοσοκομεία, βρίσκεται σήμερα σε εγκατάλειψη, με μεγάλα χρέη, με δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό…… Στο Λασίθι, όσα έργα είχαν ξεκινήσει, έχουν εγκαταλειφθεί. Ούτε οδικοί άξονες, ούτε αλιευτικά καταφύγια, ούτε μαρίνες έγιναν ποτέ. Και βέβαια, ούτε λόγος για πανεπιστημιακή σχολή…..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου