Αναζήτηση

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ….ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ !!!!!

  • Ø Έγραφα τις προάλλες πως διαφωνώ πλήρως με το να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι για την κρίση και αντιπρότεινα να πληρώσουν αυτοί τις συνέπειές της. Μάλιστα για παράδειγμα ανέφερα το θέμα του προβλήματος των ασφαλιστικών ταμείων και καλούσα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων όλων εκείνων που ήταν στα Διοικητικά Συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων και είχαν εγκρίνει την ληστεία των χρημάτων των ταμείων τόσο σε ότι αφορά στο χρηματιστήριο (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) όσο και σε ότι αφορά στα δομημένα ομόλογα (κυβέρνηση ΝΔ).
  • Ø Βέβαια όταν τα είχα γράψει αυτά δεν γνώριζα ότι ο σημερινός (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης , ο Γιώργος ο Κουτρουμάνης , ήταν και το 2006 (επί κυβέρνησης ΝΔ) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ) και μάλιστα ήταν ένας από εκείνους που είχαν βάλει την υπογραφή τους για να δοθούν χρήματα του Ταμείου, δηλαδή των ασφαλισμένων, για την αγορά ομολόγων !!!!
  • Ø Ιδού η σχετική είδηση : «Η αξιωματική αντιπολίτευση διά του γραμματέα της Κ.Ο. Κ. Τασούλα και του βουλευτή του κόμματος Ν. Νικολόπουλου καταλόγισε στον υφυπουργό πως επί της ουσίας ψεύδεται όταν δηλώνει ότι ως μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ) δεν παρείχε θετική ψήφο για αγορά δομημένων ομολόγων. Ο κ. Κουτρουμάνης ερωτώμενος σχετικά από τον κ. Νικολόπουλο κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για «ομόλογο το οποίο ήταν κυμαινόμενου επιτοκίου». Ωστόσο ο κ. Νικολόπουλος επέμεινε χθες ότι το ομόλογο το οποίο ενέκρινε και ο κ. Κουτρουμάνης ήταν «ο ορισμός του δομημένου». Διένειμε μάλιστα τα σχετικά πρακτικά τής τότε συνεδρίασης (21.5.2006) του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ στα οποία υπάρχει και η υπογραφή του νυν υφυπουργού Εργασίας. «Δεν μπορεί ένα ομόλογο να είναι κακό για τη Ν.Δ. και καλό για το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε και ο κ. Τασούλας σημειώνοντας ότι κατόπιν τούτων «η θέση του κ. Κουτρουμάνη είναι επισφαλής στην κυβέρνηση».
  • Ø Ποια «επισφαλής» κε Τασούλα μας. Εδώ μπαίνει ευθέως θέμα σκανδάλου όταν εκείνος που συμμετείχε στον ένα ή στον άλλο βαθμό στην καταλήστευση των χρημάτων των Ταμείων, έρχεται να νομοθετήσει για να πληρώσουμε εμείς την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου