Αναζήτηση

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

  • Ø Την Τρίτη για πολλοστή φορά απέργησαν οι δημοσιογράφοι. Μια απεργία που παρά τις όποιες διαφωνίες ή αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της ήταν αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη καθώς η «ληστεία» στα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων ήταν και είναι τελείως αδικαιολόγητη. Τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων, παρά τα «χρηματιστήρια» και τα «ομόλογα», ήταν εύρωστα υγιή και δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα.
  • Ø Για άλλη μια φορά στην απεργία συμμετείχαν όλοι οι δημοσιογράφοι των Χανίων με εξαιρέσεις που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Φαίνεται πως οι εν λόγω υπάλληλοι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους δημοσιογράφους καθώς δεν σκοπεύουν να πάρουν σύνταξη από αυτό το επάγγελμα και επομένως δεν τους ενδιαφέρει το ασφαλιστικό.
  • Ø Για άλλη μια φορά η απεργία είχε σαν αποτέλεσμα να μην μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και να μην εκδοθούν οι τοπικές εφημερίδες, με μια – για δεύτερη φορά – εξαίρεση. Μια απεργοσπαστική εξαίρεση για την οποία έχω να επισημάνω μόνο το εξής.
  • Ø Όταν οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Όταν τους καταργούν κάθε ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα. Το να θέλεις να τους δώσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και μαθήματα δεοντολογίας, θυμίζει μάλλον το ….παντεσπάνι της Μαρίας Αντουανέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου