Αναζήτηση

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΕΒ «ΘΥΣΙΑΖΕΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 • Ø Εν αρχή ήταν οι κραυγές για την επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και την ανάγκη περιορισμού των εξόδων του κράτους. Μια ανάγκη στον βωμό της οποίας θυσιάστηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνεχίζει να θυσιάζεται κάθε είδους αναπτυξιακή προσπάθεια και κάθε έργο που μπορεί να αποδώσει κάτι το καλό στον Έλληνα πολίτη.
 • Ø Και μπορεί οι Έλληνες πολίτες να συμφώνησαν με την ανάγκη περιορισμού των κρατικών εξόδων (αμφίβολης αποτελεσματικότητας) όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – επιβεβαιώνοντας πλήρως εκείνους που έλεγαν ότι τα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους ήταν μόνο η αρχή – συνέχισε το «έργο» για το οποίο στηρίχτηκε προεκλογικά από συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους.
 • Ø Και ήρθε η ώρα της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων. Ανακοινώνει λοιπόν τον σχεδιασμό για σειρά μέτρων που πισωγυρίζουν την Ελλάδα σε έναν εργασιακό Μεσαίωνα. Μέτρα, όπως το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ή την απελευθέρωση των απολύσεων και μάλιστα, ουσιαστικά, χωρίς αποζημιώσεις, τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με την υποτιθέμενη χρεοκοπία της Ελλάδος.
 • Ø Την ίδια ώρα λοιπόν που η σοσιαληστρική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (το επισημαίνω διαρκώς γιατί πολλοί αναφέρονται αόριστα στην κυβέρνηση, θέλοντας να κρύψουν πως ένα συγκεκριμένο κόμμα κυβερνά) παίρνει και εφαρμόζει μέτρα που δεν τόλμησε καμία από τις «δεξιές» κυβερνήσεις.
 • Ø Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα είχε θεσπίσει ακόμη και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο και πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
 • Ø Αυτή την ίδια ώρα , η ίδια κυβέρνηση αυξάνει για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες τον ΦΠΑ, ανεβάζοντας τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Ø Ευθαρσώς και χωρίς να μασάει τα λόγια της η στήλη κάνει λόγο για συμμαχία ΠΑΣΟΚ και Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, γιατί από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου. Από το σύνολο των Επιμελητηρίων, των Βιοτεχνών, των Εμπόρων, ο μόνος που συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
 • Ø Είναι τυχαίο το ότι ενώ οι χιλιάδες εμποροβιοτέχνες φωνάζουν πως η κατανάλωση έχει πιάσει πάτο , πως οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα, πως από την μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων πλήττεται η οικονομία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνούν και ο πρόεδρος του κόμματος επιμένουν ;
 • Ø Είναι τυχαίο , το ότι ενώ τα ίδια τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι παρά την πρώτη αύξηση του ΦΠΑ , τα κρατικά έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 0,8% , δηλαδή καθόλου, γιατί με τα οικονομικά μέτρα που πήραν έπεσε η κατανάλωση εκείνοι επιμένουν στην ίδια οικονομική πολιτική ;
 • Ø Είναι τυχαίο το ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat , ο ΦΠΑ αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 1% (18-19%) μέσα σε εννέα χρόνια (2000-2009) , στην περίοδο 2009-201ο , δηλαδή σε έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 4% (19-23%) ;
 • Ø Είναι τυχαίο το ότι, σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ε.Ε. οη φορολόγηση της εργασίας στην Ελλάδα ήταν το 2000 το 34,5% του ΑΕΠ και έφτασε στο 2010 στο 37% ενώ αντίστοιχα η φορολόγηση του εισοδήματος των εταιρειών από 40% το 2000 κατέβηκε στο 24% το 2010 ;
 • Ø Είναι τυχαία η επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ανεβάζει διαρκώς τους έμμεσους φόρους τους οποίους πληρώνουν και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες;
 • Ø Δυστυχώς μπορεί ένα από τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου να ήταν πως το ΠΑΣΟΚ ήρθε για να υπηρετήσει τον λαό και την πατρίδα, αλλά σύνθημα του υιού Γιώργου Παπανδρέου είναι πως το ΠΑΣΟΚ το 2009 ήρθε για να υπηρετήσει τον ΣΕΒ και τις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου