Αναζήτηση

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ …. «ΓΑΙΔΑΡΟΙ»

  • Ø «Σφαγή» γίνεται στο ΠΑΣΟΚ για τα χρίσματα σε ότι αφορά στον υποψήφιο αιρετό Περιφερειάρχη και στους αντιπεριφερειάρχες, όπου υπάρχει και συνωστισμός υποψηφίων. Σε μικρότερο βαθμό, αντίστοιχη είναι η εικόνα και για πολλούς δήμους του νησιού.
  • Ø Ο λόγος είναι ένας και απλός. Θεωρούν δεδομένη την επικράτηση στην Κρήτη, των ψηφοδελτίων του κόμματος που – μην το ξεχνάμε – κυβερνά και λαμβάνει τις αποφάσεις για τον οικονομικο, ασφαλιστικό και εργασιακό Μεσαίωνα στον οποίο – με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης – εισέρχονται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της χώρας μας.
  • Ø Και επειδή φαίνεται πως οι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ως «δεδομένες» τις ψήφους των Κρητικών θα τους θυμίσω το κάζο που είχαν πάθει πριν από πολλά χρόνια, όταν το «ΠΑΣΟΚ» ήταν ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην παντοδυναμία του.
  • Ø Ήταν στις δημοτικές εκλογές του 1982. Έναν μόλις χρόνο μετά την ανάδειξη – για πρώτη φορά – του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα του Παπανδρέου στην εξουσία. Τότε η υποψήφια δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, προφανώς «μεθυσμένη» από την αίγλη της εξουσίας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς είχε αναφωνήσει το διαβόητο : «Ακόμη και γάιδαρο να κατεβάζαμε ως υποψήφιο θα τον εκλέγαμε δήμαρχο» !!!.
  • Ø Όμως οι Χανιώτες μάλλον δεν ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να έχουν ως δήμαρχο έναν…γάιδαρο και έστειλαν την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση επιλέγοντας ως δήμαρχο τον – σχετικά – άγνωστο τότε Γιώργο Κατσανεβάκη.
  • Ø Ας έχουν λοιπόν κατά νου πως – όπως λένε πολλοί – η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ας μην θεωρούν δεδομένους τους Κρητικούς. Και το κυριότερο, ας προετοιμαστούν κατάλληλα για να δεχθούν τα φάσκελα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) όταν οι ίδιοι – ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ – θα ζητούν την ψήφο των πολιτών την ίδια ώρα που το κόμμα τους – ως κυβέρνηση – καταδικάζει τους πολίτες-ψηφοφόρους σε φτώχεια, ανέχεια, ανασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου