Αναζήτηση

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ – ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» - ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  • Ø Πιεζόμενος προφανώς από τον χρόνο και προκειμένου να προλάβει την ψήφιση του νομοσχεδίου αν όχι στις 20 Μαΐου το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, ο υπουργός των Εσωτερικών έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την διαβούλευση και με μια αιφνιδιαστική κίνηση υπέβαλλε στην Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη».
  • Ø Και καθώς οι πληροφορίες των αυτοδιοικητικών ήταν πως η κατάθεση του νομοσχεδίου θα γινόταν την ερχόμενη Τρίτη, η ΚΕΔΚΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει : «Η ΚΕΔΚΕ, θα μελετήσει το κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο, θα εκτιμήσει τις όποιες τροποποιήσεις του, σε Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας και στη συνέχεια υλοποιώντας τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του τελευταίου έκτακτου Συνεδρίου της, αφού ενημερωθούν τα μέλη της, με μυστική ψηφοφορία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις».
  • Ø Σε ότι αφορά στο Νομό Χανίων το τελικό νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» που κατέθεσε την Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, έχει συμπεριλάβει ορισμένες επουσιώδεις αλλαγές και τίποτε άλλο.
  • Ø Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά στον Δήμο Αποκορώνου ορίζει ως έδρα τις Βρύσες (αντί της λέξης Κρυονερίδα) και επιπλέον προσθέτει και ως ιστορική έδρα τον Βάμο.
  • Ø Επίσης στον Δήμο Πλατανιά ορίζει ως έδρα το Γεράνι (αντί του Πλατανιά που ήταν στο προσχέδιο)
  • Ø Από κει και πέρα δεν «πέρασε» το θέμα της Νέας Κυδωνίας που παραμένει στον νέο Δήμο Χανίων, ενώ δεν «πέρασε» και η ένταξη της Γαύδου στον Δήμο Κανδάνου-Σελίνου , και παραμένει ως ξεχωριστός Δήμος.
  • Ø Επίσης – επειδή θα συζητηθεί και στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων – στο νομοσχέδιο ορίζεται σαφώς πως η έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης θα είναι στο Ηράκλειο, όπως εκεί θα είναι και η έδρα της Περιφέρειας Κρήτης.
  • Ø Το εύλογο πλέον ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις «εστίες πολέμου» , όπως είναι ο Πλατανιάς, όπου είχαν ακουστεί φωνές για παραιτήσεις εάν η Νέα Κυδωνία ενταχθεί στον Δήμο Χανίων, αλλά και στην Ασή Γωνιά, όπου οι κάτοικοι δεν θέλουν να ακούν συνένωση με Αποκόρωνα, ενώ πρόσφατα προέκυψε και θέμα στην Κάνδανο από κάποιους που θέλουν να μείνουν μόνοι με την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου