Αναζήτηση

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  • Ø Την ίδια ώρα στον έναν μετά τον άλλον , στους δήμους των Χανίων, αρχίζουν να φουντώνουν οι διεργασίες για τις….υποψηφιότητες, καθώς η συγκρότηση των ψηφοδελτίων στους νέους δήμους απαιτεί δεκάδες υποψηφίων και δεν είναι και τόσο εύκολο , όχι μόνο να βρεθούν οι «καλύτεροι» αλλά έστω να βρεθεί και ο αναγκαίος αριθμός.
  • Ø Οι προτάσεις πέφτουν βροχή αρχής γενομένης από εκείνους που θεωρούνται ως συλλέκτες ψήφων και που θα δείχνουν μια πολυσυλλεκτική εικόνα στον συνδυασμό. Και επειδή αυτοί δεν είναι και πολλοί, πολύ φοβάμαι πως θα δούμε επικεφαλείς συνδυασμών να τραβούν μαζί από τα μανίκια και από τα μπατζάκια εκείνους τους υποψηφίους που φέρονται ότι έχουν «μεγάλη ζήτηση». Μάλιστα το «παιχνίδι» αυτό, εγκυμονεί κινδύνους να γίνει και βρώμικο, με χτυπήματα κάτω από την μέση, όπως – δυστυχώς – φαίνεται από την δράση ορισμένων που λειτουργούν ως «παπαγαλάκια» σκορπίζοντας φήμες δεξιά και αριστερά ή προσπαθώντας (και σε συνεντεύξεις) να εκμαιεύσουν τις απαντήσεις που τους εξυπηρετούν.
  • Ø Το δεδομένο, προς το παρόν, είναι ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν χάσει την μπάλα. Και αυτό βέβαια είναι λίγο πολύ αναμενόμενο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μόνο που αυτή την φορά είναι πολύ πιο έντονο.
  • Ø Η Ν.Δ. , αν και αρχικά είχε πει πως θα ανακοινώσει την στήριξη υποψηφίων μόνο στους Δήμους-πρωτεύουσες των Νομών, τώρα και μετά την διαγραφή της Ντόρας της Μπακογιάννη, είναι άγνωστο εάν θα το πράξει στην Κρήτη.
  • Ø Το ΠΑΣΟΚ, αν και κεντρικά έχει πει πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, είναι γνωστό ότι σε επίπεδο Δήμου Χανίων υπάρχουν κυρίως δύο τάσεις : Η «τοπική» που προωθεί τον Γιάννη τον Κουλιεράκη και η «κεντρική» που προωθεί εν ενεργεία βουλευτή, με τον Γιάννη τον Ντερμανάκη να έχει τον ρόλο του «ρυθμιστή των δημοκρατικών διαδικασιών».
  • Ø Στον ΣΥΡΙΖΑ οι φήμες κάνουν λόγο για τόσους υποψήφιους όσες είναι και οι τάσεις του !!! Παράλληλα φαίνεται πως από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ κυοφορείται και κάποια κίνηση με την συμμετοχή και «αριστερών» του ΠΑΣΟΚ, η επονομαζόμενη και ως «κίνηση των 71».
  • Ø Σε ότι αφορά στο ΚΚΕ, εκεί ως συνήθως δεν έχουν τέτοια προβλήματα και το μόνο που απασχολεί τον Νίκο τον Παπαντωνάκη είναι εάν θα εκφραστεί και σε εκλογικό επίπεδο η συνεργασία που έχει (λόγω Αγ.Αποστόλων) με τους Οικολόγους – Πράσινους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου