Αναζήτηση

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ…ΜΙΣΘΩΤΟΙ – ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ…ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ… ΚΛΟΠΗ

  • Ø Με θλίψη παρακολουθούσα την προηγούμενη εβδομάδα όλον τον κυβερνητικό «θίασο» και τους κλακαδόρους της «ενημέρωσης» να διατυμπανίζουν πως η Εφορία «τσάκωσε» 170.000 μισθωτούς που έκρυβαν εισοδήματα. Και λέω με θλίψη καθώς θεωρώ γελοίο το να «ανακαλύπτεις» την φοροδιαφυγή στους μισθωτούς όταν αφήνεις τους μεγαλοκαρχαρίες αλώβητους και όταν εσύ ως κράτος κλέβεις και μέσω της εφορίας τους μισθωτούς. Το πώς και το γιατί θα το διαβάσετε στην συνέχεια.
  • Ø Όμως «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» αποδείχθηκε η διαχρονική αλήθεια του «ουαί υμιν Φαρισαίοι υποκριταί» και η θλίψη μετατράπηκε σε οργή, όταν η «Ελευθεροτυπία» αποκάλυψε (νάναι καλά αυτός που το σφύριξε) πως ο σύζυγος της υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τόλης Βοσκόπουλος, με την κοινή τους δήλωση προς την εφορία, αρνείται εδώ και 17 χρόνια, να πληρώσει τους φόρους με αποτέλεσμα τα συνολικά τους χρέη να έχουν φτάσει στα 5.500.000 ευρώ !!!
  • Ø Και ενώ η υφυπουργός της κυβέρνησης μαζί με τον σύζυγό της (εκείνο το «χρωστά ο Τόλης Βοσκόπουλος» δεν το κατάλαβα. Από την στιγμή που κάνουν κοινή δήλωση ως ζευγάρι, κοινά είναι και τα χρέη) έχουν αποδεδειγμένη – με τα έγγραφα της εφορίας – φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκατομ ευρώ, βγαίνει δημόσια ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος Τύπου Πεταλωτής και αντί να βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια και να ψελλίσει – προς το παρόν - ένα ουδέν σχόλιον, έχει το θράσος αφενός να πει πως το θέμα αφορά σε κάποιον «ιδιώτη» και αφετέρου πως το «δημοσίευμα έχει ελλιπή στοιχεία και εάν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία από την κυβέρνηση θα πάρει θέση» !!!
  • Ø Δηλαδή εγκαλεί τον δημοσιογράφο που δεν δημοσίευσε τα πλήρη στοιχεία !!!. Δηλαδή όταν πέρυσι τον Νοέμβριο φύτευαν στην καρέκλα ενός υπουργείου την Άντζελα την Γκερέκου δεν γνώριζαν πως το εκλεκτό τους στέλεχος (με τον σύζυγό της αντάμα) χρωστά 5,5 εκατομ ευρώ (!!!) στην Εφορία;
  • Ø Όχι κε Παπανδρέου. Δεν με ενδιαφέρει το εάν θα διώξεις ή εάν θα δεχθείς ενδεχόμενη παραίτηση της κας Γκερέκου. Δεν με ενδιαφέρει το εάν θα μείνει ή θα φύγει από το υπουργείο στο οποίο – έτσι και αλλιώς – περιφέρεται ως τουρίστρια. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ένα. Να δοθεί άμεση εντολή για εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων, κατάσχεση των καταθέσεών τους ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται έτσι ώστε το κράτος να εισπράξει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ø Γιατί δεν είναι δυνατόν το κράτος να κλέβει εν ψυχρώ τα παντρεμένα ζευγάρια που έχουν την ατυχία να είναι απλοί μισθωτοί και όχι διάσημοι ή κυβερνητικά στελέχη και να κάνει τα στραβά μάτια στους μεγαλοκαρχαρίες οποιαδήποτε ιδιότητα και αν έχουν. Και για να γίνω πιο σαφής.
  • Ø Τι έκαναν οι Γκερέκου – Βοσκόπουλος (πέραν της φοροδιαφυγής) ; Κοινή δήλωση στην εφορία. Και κοινή δήλωση στην εφορία σημαίνει πως τα εισοδήματα που καθένα φορολογούνται ξεχωριστά. Ιδού λοιπόν πως γίνεται εδώ και χρόνια – και θα συνεχίσει να γίνεται – η μεγάλη κλοπή από το κράτος.
  • Ø Είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που εργάζονται και οι δύο ως απλοί μισθωτοί. Στην κοινή τους φορολογική δήλωση ο άντρας δηλώνει 12.000 ευρώ και η γυναίκα άλλες 12.000. Σύνολο 24.000 ευρώ ετησίως , δηλαδή 2.000 τον μήνα. Επειδή , παρά του ότι είναι οικογένεια και έχουν κοινό ταμείο, το κράτος υπολογίζει τους φόρους ξεχωριστά και επειδή και οι δύο είναι στο αφορολόγητο όριο, δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ.
  • Ø Όμως έρχεται μια χρονιά που ένας από τους δύο μένει άνεργος και παρά τις προσπάθειες που κάνει δεν μπορεί να βρει εργασία (κάτι που θα το βλέπουμε συνεχώς μπροστά μας). Επειδή δεν είναι δυνατόν να ζήσουν με 1.000 ευρώ, ο άλλος, καταφέρνει και βρίσκει και δεύτερη δουλειά. Έτσι όταν ήρθε η ώρα της φορολογικής δήλωσης ο ένας από το ζευγάρι λόγω ανεργίας δεν δήλωσε τίποτε ενώ ο άλλος δήλωσε 12.000 από την μια δουλειά και 9.000 από την συμπληρωματική , σύνολο 21.000 ευρώ ή 1.750 ευρώ τον μήνα. Λιγότερα από εκείνα που είχαν όταν δούλευαν και οι δύο, αλλά τι να γίνει.
  • Ø Ξέρετε λοιπόν τι έρχεται και τους λέει το κράτος; Πως θα πρέπει να …πληρώσουν φόρο 1.800 ευρώ !!!! Μα καλέ μου του λένε. Εμείς είμαστε οικογένεια , είμαστε παντρεμένοι, έχουμε παιδιά. Όταν είχαμε οικογενειακό εισόδημα 2.000 ευρώ το μήνα δεν μας έπαιρνες φόρο και τα κουτσοβολεύαμε. Τώρα που έχουμε λιγότερο οικογενειακό εισόδημα θα μας πάρεις ένα μηνιάτικο ως φόρο; Αυτό είναι εν ψυχρώ κλοπή !!!
  • Ø Τίποτε το κράτος «δικαίου». Στα παλαιότερα των υποδημάτων του έχει γραμμένη την έννοια της οικογένειας. Ο φόρος υπολογίζεται χωριστά (λες και ο ένας που απέμεινε να εργάζεται θα τα τρώει μόνος του) Θα πληρώσεις τον φόρο ή θα κινηθούν οι διαδικασίες κατάσχεσης (εκτός εάν είσαι διάσημος τραγουδιστής ή κυβερνητικό στέλεχος).
  • Ø Οπότε το ζευγάρι του παραδείγματος βγάζοντας την κραυγή «ο κλέψας του κλέψαντος» αποφασίζει να δουλέψει «μαύρα» και ας βγουν οι κλακαδόροι της εξουσίας και να θριαμβολογούν για τους μισθωτούς….φοροφυγάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου