Αναζήτηση

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΠΟΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

  • Ø Τελικά δεν θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην γενική απεργία της Πέμπτης προκειμένου να γίνει το αυτονόητο. Να μεταφέρουν στην κοινή γνώμη το μήνυμα των απεργών που εκείνη την ημέρα θα διαδηλώνουν κατά του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου αλλά και του συνόλου των μέτρων της κυβέρνησης (και όχι του ΔΝΤ και της ΕΕ που επιμένουν οι κυβερνητικοί κλακαδόροι).
  • Ø Ευτυχώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών έλαβε τα μηνύματα από ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο (πλην ορισμένων της ΕΣΗΕΑ) , αλλά και από την ΓΣΕΕ και δεν υπέκυψε στις αποφάσεις των Αθηναίων. Έτσι οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν σε ημέρα που θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με όλες τις Ενώσεις Συντακτών.
  • Ø Όπως έγραφα και το Σάββατο, είναι αδιανόητο την ημέρα που χιλιάδες απεργών κατεβαίνουν στους δρόμους για να φωνάξουν την αντίθεσή τους στα μέτρα, εκείνη ακριβώς την ημέρα (και την επόμενη για τις εφημερίδες) τα Μέσα Ενημέρωσης να …σιωπούν.
  • Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο «επιχειρεί να ανατρέψει ολόκληρη τη δομή του ασφαλιστικού συστήματος και τα ώριμα δικαιώματα των ασφαλισμένων». Επίσης, επισημαίνει πως από 01/01/2018, το κράτος εξασφαλίζει μόνο το ποσό των 360 ευρώ ως βασική σύνταξη, που στην περίπτωση των δημοσιογράφων δεν θα ισχύει, αφού το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα οφείλει «εξ ιδίων πόρων» να καλύπτει όλες τις συντάξιμες αποδοχές (βασική και αναλογική σύνταξη). Το δημόσιο, στην περίπτωση των δημοσιογράφων, αποσύρεται από κάθε υποχρέωση εγγύησης και χρηματοδότησης των ασφαλιστικών τους φορέων, ενώ την ίδια ώρα παρακρατεί το 10% του αγγελιοσήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου