Αναζήτηση

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

  • Ø Φαίνεται πως κάποιοι δεν κατάλαβαν τον σκωπτικό-ειρωνικό τόνο που είχαν οι σφήνες για τον δραστικό περιορισμό του απαράδεκτου φαινομένου της κατάθεσης δεκάδων στεφανιών στην διάρκεια των εκδηλώσεων για την Μάχη της Κρήτης.
  • Ø Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσω πως όχι μόνο επιβάλλεται – και μπράβο στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων που το πρότεινε - να περιοριστεί το χάλι με τα δεκάδες στεφάνια. Όχι μόνο πρέπει να σταματήσει η ανοησία κάποιων που το μόνο που θέλουν είναι να ακουστεί το όνομά τους από τα μεγάφωνα και να «ξεχωρίσουν» από το πλήθος. Αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσει από την αρχή πως εκτός εκείνων που προβλέπονται αυστηρά από το πρωτόκολλο, όποιος θέλει πραγματικά να τιμήσει τους νεκρούς της Μάχης να καταθέτει το στεφάνι ή τα λουλούδια του με σεμνότητα μετά το τέλος της εκδήλωσης.
  • Ø Για να μην πω, ότι εν όψει και της 70ης επετείου το 2011, θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το ανούσιο και αδιάφορο στις νέες γενιές τυπικό « επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία για τα γεγονότα, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, ανάκρουσις εθνικού ύμνου, πέρας τελετής» και άντε γειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου