Αναζήτηση

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

  • Ø Φαίνεται πως το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, δεν πήρε κανένα μάθημα από τα όσα έγιναν στην τελευταία γενική απεργία, όταν μπροστά στις τραγικές εξελίξεις και ενώ τα γεγονότα με τον θάνατο των τριών ανθρώπων μεταδίδοντο από όλα τα διεθνή ΜΜΕ και τα Ελληνικά blog , οι Ενώσεις Συντακτών έτρεχαν κατόπιν εορτής να ανακοινώνουν την αναστολή της απεργίας.
  • Ø Έτσι για μια ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ αποφασίζει 24ωρη απεργία για το (αντι) ασφαλιστικό νομοσχέδιο την ίδια ημέρα που έχουν προκηρύξει απεργίες η ΑΔΕΔΥ η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, δηλαδή την Πέμπτη 20 Μαΐου και μάλιστα καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία και τις άλλες τοπικές Ενώσεις Συντακτών να συμπλεύσουν.
  • Ø Ε λοιπόν όχι. Ελπίζω πως τόσο η ΠΟΕΣΥ όσο και οι επιμέρους Ενώσεις Συντακτών , αυτή την φορά θα αντισταθούν στους Αθηναίους και θα αποφασίσουν την πραγματοποίηση της απεργίας μια μέρα πριν ή μία μέρα μετά την γενική απεργία.
  • Ø Γιατί θεωρώ – και όχι μόνο εγώ – ότι η καλύτερη συνεισφορά των δημοσιογράφων στην γενική απεργία είναι να εργαστούν εκείνη την ημέρα προκειμένου να μεταδοθεί παντού το μήνυμα των απεργών και από τα ραδιοτηλεοπτικά αλλά και από τα έντυπα ΜΜΕ την επομένη.
  • Ø Η συσκότιση των ΜΜΕ την ημέρα που θα απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι και θα διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο , μόνο τους εργαζόμενους δεν εξυπηρετεί και προς την κατεύθυνση αυτή ελπίζω να σταλούν μηνύματα προς τις Ενώσεις Συντακτών και από τους διοργανωτές ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου