Αναζήτηση

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΕΙ : ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ;

  • ü Όταν έγραφα στην στήλη της Τετάρτης για τον σχεδιασμό που υπάρχει στην Κρήτη για την κατασκευή εργοστασίου καύσης απορριμμάτων – με ενδεχόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και για την ενδεχόμενη εμπλοκή που υπάρχει μεταξύ του υπουργείου «Περιβάλλοντος» και της εταιρείας «ΗΛΕΚΤΩΡ» που κατασκευάζει τέτοια έργα, συμφερόντων ομίλου μεγαλοεκδότη Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία έχουν στηρίξει ψυχή και σώμα το ΠΑΣΟΚ, ομολογώ ότι δεν γνώριζα την σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης στην Περιφέρεια.
  • ü Υπενθυμίζω πως τα αποκαλυπτικά στοιχεία της στήλης κατέληγαν ως εξής : «Και επειδή η υπόθεση έχει πολύ, μα πάρα πολύ «ψωμί», προς το παρόν το μόνο που έχω να πω είναι «τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια» ;»
  • ü Η απάντηση λοιπόν δόθηκε στην παγκρήτια σύσκεψη της Περιφέρειας με την συμμετοχή εκτός των παραπάνω και των Νομαρχών αλλά και δημάρχων του νησιού όπου , ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαιώθηκαν τα όσα έγραφα. Από τα πολλά «όμορφα» λόγια κρατήστε την εξής ατάκα του Θανάση του Καρούντζου :
  • ü «…Με χρήματα τα οποία θα πρέπει να βρεθούν άμεσα τις επόμενες ημέρες είτε σε επίπεδο τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ να εκπονηθεί μια μελέτη κόστους – οφέλους με κάποια δεδομένα όσον αφορά τα απορρίμματα κυρίως στους τρεις νομούς αλλά και τα υπολείμματα που παράγονται από τα Χανιά έτσι ώστε να πάμε με μια πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο πιο ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη και να βασίζεται σε κάποια δεδομένα και σε κάποια νούμερα. Δηλ. ποιο είναι το τονάζ, τι υγρασία έχουν τα απορρίμματα της Κρήτης, τι σύστημα λειτουργεί μέχρι τώρα σε κάθε νομό, ποια είναι η αποτύπωση της εικόνας και πως πρέπει να κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση διασφαλίζοντας από την μια τους όρους που βάζει η κοινότητα και από την άλλη επιλέγοντας την όποια τεχνολογία.»
  • ü Με απλά και σταράτα λόγια. Η εταιρεία «ΗΛΕΚΤΩΡ» (συμφερόντων Λ. Μπόμπολα) αναλαμβάνει (τύπου ΣΔΙΤ) την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου καύσης των σκουπιδιών της Κρήτης (στα όρια Ηρακλείου-Ρεθύμνου) και για τα «μάτια» της Ε.Ε. διατηρούνται οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου