Αναζήτηση

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Ø Οι συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ζήτησε από τους εργαζόμενους στο δημόσιο να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά αυτοί – τουλάχιστον στην Κρήτη – με την μικρή τους συμμετοχή στην απεργία και πρωτίστως στα συλλαλητήρια, έστειλαν το μήνυμα στους ίδιους.
  • Ø Και το μήνυμα – κατά την ταπεινή μου γνώμη – ήταν : «Δεν σας εμπιστευόμαστε». Και βέβαια πώς να εμπιστευτούν εκείνους οι οποίοι πριν τις εκλογές προσπαθούσαν να τους πείσουν να ψηφίσουν την σημερινή κυβέρνηση. Εκείνους που έλεγαν τα ίδια ψέματα που έλεγαν τότε τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. Εκείνους που παραμένουν ως στελέχη στο ίδιο κόμμα που είναι σήμερα στην κυβέρνηση. Εκείνους που στις επερχόμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση θα βγουν και πάλι στα κανάλια για να πείσουν τους πολίτες να στηρίξουν τις επιλογές της κυβέρνησης.
  • Ø Δεν έχει λοιπόν πρόβλημα αξιοπιστίας μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουν και τα στελέχη του κόμματος που κυβερνά και τα οποία έχουν καταλάβει τους συνδικαλιστικούς θώκους.
  • Ø Με απλά λόγια. Δεν μπορείς να πείσεις κανέναν ότι αντιτίθεσαι στην πολιτική που εφαρμόζει ως κυβέρνηση το κόμμα στο οποίο είσαι στέλεχος ή μέλος. Ή κόμμα θα αλλάξεις ή ….καρέκλα, εάν θέλεις να προσφέρεις κάποια υπηρεσία προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου