Αναζήτηση

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ….ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ !!!!

  • Ø Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στα Χανιά είναι στα πρόθυρα (εάν δεν έχει ήδη) της χρεοκοπίας και η αποασυλοποίηση βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
  • Ø Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες δεν πληρώνονται τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες των κτιρίων όπου στεγάζονται οι ψυχιατρικές δομές εκτός του Ψυχιατρείου Χανίων. Δεν πληρώνεται ο Χανιώτης επιχειρηματίας που έχει αναλάβει την καθημερινή σίτιση των φιλοξενούμενων σε αυτές τις δομές. Δεν πληρώνεται ο εργολάβος που έχει αναλάβει την καθαριότητα των ξενώνων, ενώ ευτυχώς που φέτος ο Χειμώνας ήταν «μαλακός» καθώς δεν υπήρχε «σάλιο» ούτε καν για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης.
  • Ø Μάλιστα φαίνεται πως το υπουργείο Υγείας έχει κηρύξει «στάση πληρωμών» από τον Ιούλιο του 2009 και με αποτέλεσμα τα χρέη στους παραπάνω να έχουν φτάσει στα 2 εκατομμύρια ευρώ !!!
  • Ø Από πλευράς υπουργείου πάντως, η Μαριλίζα η Ξενογιαννακοπούλου , φαίνεται πως πετάει την «καυτή πατάτα» στον νέο Διοικητή της Υγείας στην Κρήτη, τον πρώην βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ τον Μάνο τον Φραγκιαδουλάκη και έχω την εντύπωση πως και αυτός με την σειρά του θα κάνει πάσα στον…. «Καλλικράτη» , καθώς σύμφωνα με το σχέδιο του Γιάννη του Ραγκούση, η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας θα ενταχθεί στην νέα αιρετή Περιφέρεια Κρήτης.
  • Ø Όμως , μέχρι τότε, εάν το υπουργείο Υγείας δεν δώσει αυτά που χρωστά, πολύ φοβούμαι ότι θα δούμε τους συνανθρώπους μας αυτούς να επιστρέφουν στο ΘΨΠΧ και την αποασυλοποίηση να μετατρέπεται από την κυβέρνηση σε ….επανασυλοποίηση.
  • Ø (σ.σ. : Η φωτογραφία είναι από τον ξενώνα «Ξαστεριά» και προβάλλεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου