Αναζήτηση

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» : ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ «ΧΡΥΣΟΣ». ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

  • Ø Τις προάλλες έγραφα για την «περίεργη» εμμονή της υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας , της Τίνας της Μπιρμπίλη στην προώθηση – πριμοδότηση των αιολικών πάρκων και το – ουσιαστικό – μπουκοτάζ των φωτοβολταικών. Μια εμμονή που όσο καλοπροαίρετος και να είσαι, δεν μπορείς να μην την συσχετίσεις με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν εμφανιστεί στην αιολική ενέργεια από ομίλους εταιρειών που σχετίζονται με δημόσια έργα και με Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης , τα οποία, όλως τυχαίως, από πέρυσι τον Σεπτέμβρη πίνουν νερό στο όνομα του Γιώργου του Παπανδρέου.
  • Ø Όμως φαίνεται πως το «έργο» της Τίνας της Μπιρμπίλη, δεν περιορίζεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Εσόδων (ΑΠΕ) . Ήδη , την προηγούμενη εβδομάδα, έγραφα για την «πρόβλεψη» του σχεδίου «Καλλικράτης» να καταργηθούν οι σημερινοί Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – που προωθούν την ανακύκλωση – ενώ παράλληλα η Τίνα η Μπιρμπίλη, στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, «προέβλεψε» την πριμοδότηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από εργοστάσια καύσης σκουπιδιών.
  • Ø Εάν στα παραπάνω προσθέσετε ότι γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας και μεγαλοεκδότης (ιδιοκτήτης «Εθνικής» εφημερίδας που στήριξε και στηρίζει όσο λίγες το ΠΑΣΟΚ) φέρεται ως μέτοχος στην εταιρεία «Ηλέκτωρ» που κατασκευάζει εργοστάσια καύσης απορριμμάτων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ø Εάν προσθέσετε το ότι η εταιρεία αυτή είναι μέλος του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» που έχουν συστήσει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε., η ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. κ.α. με δ/ντα σύμβουλο τον Λ. Μπόμπολα και με συμμετοχή σε έργα, όπως η Αττική Οδός, η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, αυτοκινητόδρομοι στην Πελοπόννησο, αιολικά πάρκα 30 MW κ.α.
  • Ø Εάν προσθέσετε πως ήδη στις αρχές Απριλίου η Τίνα η Μπιρμπίλη υποσχέθηκε σε δημάρχους της Ημαθίας πως θα τους «δώσει» 20 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσει εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων η εν λόγω εταιρεία.
  • Ø Εάν προσθέσετε πως ήδη η εν λόγω εταιρεία προωθεί την κατασκευή ιδιωτικού εργοστασίου καύσης σκουπιδιών στην Βοιωτία (Θήβα) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προκαλώντας τον ξεσηκωμό των κατοίκων της περιοχής.
  • Ø Εάν προσθέσετε πως πριν λίγες ημέρες η κα Μπιρμπίλη υποσχέθηκε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση για την διαχείριση των απορριμμάτων, και στον δήμαρχο Ηρακλείου τον Γιάννη τον Κουράκη και στον Ηρακλειώτη υφυπουργό Οικονομίας (και πιθανό Περιφερειάρχη) τον Σταύρο τον Αρναουτάκη με την προϋπόθεση να εξασφαλιστεί ο χώρος του εργοστασίου και να γίνει μελέτη για την ποιότητα και ποσότητα – συνολικά – των απορριμμάτων στην Κρήτη.
  • Ø Εάν προσθέσετε πως ο Γιάννης ο Κουράκης ως πρόεδρος του «Ενιαίου» Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) έχει ήδη – από το 2006- συνεργαστεί με την «ΗΛΕΚΤΩΡ» για το έργο της επέκτασης των ΧΥΤΑ Λασιθίου και Ηρακλείου με προυπολογισμό 11,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ø Και επειδή η υπόθεση έχει πολύ, μα πάρα πολύ «ψωμί», προς το παρόν το μόνο που έχω να πω είναι «τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια» ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου