Αναζήτηση

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΠΟΛΕΜΟΣ «ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΛΑΣΠΗΣ» ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

  • Ø Για «χτυπήματα κάτω από την μέση» κατηγορεί, ουσιαστικά, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Χανίων , ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης και πιθανόν να μην έχει και άδικο. Γιατί – για το θέμα των προσλήψεων στον τομέα της καθαριότητας του δήμου – η εύλογη απορία που υπάρχει και η οποία πρέπει να απασχολήσει όλους τους πολίτες είναι :
  • Ø Για ποιόν λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, ο Γιάννης ο Ραγκούσης, δεν εγκρίνει τις 64 προσλήψεις με συμβάσεις έργου που ζητά ο δήμος των Χανίων από την στιγμή που :
  • Ø 1) Με την κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων, η καθαριότητα , ειδικά στους δρόμους της πόλης είναι εμφανώς μειωμένη.
  • Ø 2) Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους έχει απαγορευτεί.
  • Ø 3) Οι συμβάσεις έργου έχουν πολύ μικρότερο κόστος από ότι οι συμβάσεις εργασίας.
  • Ø 4) Τους μισθούς εκείνων που θα προσληφθούν για την καθαριότητα του δήμου, ΔΕΝ τους πληρώνει το κράτος, αλλά ο ίδιος ο δήμος μέσω των ανταποδοτικών τελών που εισπράττει από τους δημότες. Άρα δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός και επομένως δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία επίκλησης των οικονομικών δυσκολιών της χώρας.
  • Ø Δηλαδή και με απλά λόγια, ο δήμος των Χανίων, όπως και άλλοι δήμοι, θέλουν να δώσουν τα χρήματα που εισπράττουν από τους δημότες – μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ – για να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες καθαριότητας και ο υπουργός Εσωτερικών τους το απαγορεύει !!!
  • Ø Και σε τελευταία ανάλυση ας μας πουν και στο θέμα αυτό θα ήθελα την άποψη και των συνδικαλιστών, για το πώς εννοούν τον όρο «Αυτοδιοίκηση»; Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά και με την αφορμή του «Καλλικράτη» και επειδή κάποιοι λιβανίζουν με άφθονα και όμορφα λόγια τον θεσμό της «Αυτοδιοίκησης», ας μας πουν. Έτσι οραματίζονται τους νέους Δήμους; Εξαρτημένους από τον κάθε έναν υπουργό ο οποίος κατά που τον βολεύει απαγορεύει ή εγκρίνει; Εμ , αυτό δεν είναι Αυτοδιοίκηση, αλλά Κακοδιοίκηση , αντίγραφο του Αθηνοκεντρικού κράτους.
  • Ø Όμως τα «χτυπήματα κάτω από την μέση» που υπονοεί ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης, δεν περιορίζονται μόνο στο σε ποιους δήμους θα ευνοήσει ή θα καταδικάσει ο υπουργός, θέλοντας να επιβραβεύσει ή να διαβάλλει τους δημάρχους, εν όψει και των εκλογών του Νοεμβρίου.
  • Ø Οι έντονες αντιδράσεις που έχουν ήδη εμφανιστεί στο προσχέδιο του «Καλλικράτη» και οι αντιδράσεις που υπάρχουν και στο χωροταξικό (δεν είναι τυχαία η αναβολή της επίσημης παρουσίασης του σχεδίου) , σίγουρα δεν είναι άσχετες με κάποια δημοσιεύματα όπως :
  • Ø «Δανεικά στο παρά 5 ψάχνουν οι δήμαρχοι». «Σχέδιο Καλλικράτης. Φεύγουν και χρεώνουν εκατομμύρια. Παράλογες σπατάλες από νομάρχες και δημάρχους που αποχωρούν στα τέλη του χρόνου υποθηκεύοντας τον «Καλλικράτη». «Δήμαρχοι : Μικρός ο μισθός των 6000!!!».
  • Ø Είναι προφανές πως η κυβέρνηση ακολουθώντας την γνωστή και εφαρμοσμένη τακτική της διαβολής στους πολίτες εκείνων που είναι αντίθετοι με τις επιλογές της θα κάνει ότι μπορεί για να ρίξει λάσπη στους αυτοδιοικητικούς , ελπίζοντας ότι οι πολίτες έχουν χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.
  • Ø Και το λέω αυτό γιατί τα δημοσιεύματα και οι τίτλοι που παραθέτω απευθύνονται πράγματι σε χαμηλής νοημοσύνης πολίτες οι οποίοι δεν θα μπουν στον κόπο να αναρωτηθούν: Από την στιγμή που έχουν διακοπεί όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα (όπως π.χ. ο Θησέας) και από την στιγμή που το κράτος χρωστά αρκετά εκατομμύρια στους δήμους , από πού θα βρουν λεφτά οι δήμοι για να κάνουν κάτι προς όφελος των πολιτών;
  • Ø Και σε ότι αφορά στο θέμα των μισθών , παραλείπουν να αναφέρουν ότι ο μισθός των 6.000 ευρώ μηνιαίως (μείον 40% φόρο) θα αφορά τους δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων !!! Δηλαδή στην Κρήτη θα αφορά μόνο τον δήμο Ηρακλείου !!!!
  • Ø Σε δήμους από 20.000 – 100.000 πληθυσμό οι δήμαρχοι θα παίρνουν μισθό περίπου 4.800 ευρώ (μείον 40% φόρο), ενώ σε δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων (σχεδόν όλοι οι νέοι δήμοι των Χανίων) ο μισθός των δημάρχων θα είναι περίπου 3.600 ευρώ τον μήνα, (μείον τον φόρο) και οι αντιδήμαρχοι σε όλες τις περιπτώσεις θα παίρνουν τα μισά χρήματα από ότι οι δήμαρχοι.
  • Ø Πάντως όλα δείχνουν πως το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για να δείξει ότι κάτι έχει κάνει, μάλλον κινδυνεύει. Και κινδυνεύει όχι από εκείνους που είναι αντίθετοι λόγω κομματικών ή ιδεολογικών διαφωνιών. Κινδυνεύει γιατί και αυτή την μεταρρύθμιση την προχώρησαν και την προχωρούν με τέτοιον ερασιτεχνικό τρόπο και με τόση προχειρότητα που και εκείνοι οι αυτοδιοικητικοί οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να έχουν κάποιον ρόλο στις επόμενες εκλογές, βλέπουν ότι ο σχεδιασμός που γίνεται θα τους «κρεμάσει» ανεπανόρθωτα.
  • Ø Γιατί μπορεί να εκλεγούν. Μπορεί οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ να κερδίσουν τους δήμους που θέλουν. Αλλά η νίκη αυτή θα είναι «Πύρρειος» αφού όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, θα διαπιστώσουν ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι «τρύπιο». Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς οικονομικούς πόρους, χωρίς προοπτική, οι νέοι Δήμοι θα βρεθούν σε πολύ χειρότερη θέση και με κατά πολύ μεγεθυμένα τα προβλήματα, απότι οι δήμοι που είχαν προκύψει με τον «Καποδίστρια».
  • Ø Και για να μην αρχίσουν κάποιοι τις εξυπνάδες περί «υποστήριξης» του δημάρχου Χανίων κλπ, μια και μόνο φράση. Το πώς είναι ή πως θα είναι. Το πώς λειτουργούν ή πως θα λειτουργούν οι Δήμοι, πιστεύω ακράδαντα πως είναι κάτι που αφορά ή πρέπει να αφορά όλους μας. Περισσότερο από ότι μας αφορά το τι κάνει ο όποιος καρεκλοκένταυρος στην Αθήνα. Αυτό κατά την γνώμη μου σημαίνει στήριξη της Αυτοδιοίκησης και αυτήν στηρίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου