Αναζήτηση

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ : ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ «ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  • Ø Πριν γίνουν κυβέρνηση αποκαλούσαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Σήμερα απλώς κατάφεραν αν «σπάσουν» αυτή την ραχοκοκαλιά με συντονισμένες και μεθοδευμένες κινήσεις.
  • Ø Από την μια τις φορολογούν δεόντως και από την άλλη τους μειώνουν τον τζίρο, μειώνοντας το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων, δηλαδή των πελατών των μικρομεσαίων και με αποτέλεσμα οι έμποροι στην κυριολεξία να «σκοτώνουν μύγες»
  • Ø Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχει οδηγηθεί η κοινωνία σήμερα είναι και αυτό που που μετέφερε έμπορος των Χανίων. Πριν από δέκα χρόνια ένας έμπορος έβαλε αγγελία για να προσλάβει έκτακτο προσωπικό στο κατάστημά του για το καλοκαίρι. Στην αγγελία ανταποκρίθηκαν 40 υποψήφιοι. Πριν από τρία χρόνια, ο ίδιος έμπορος την ίδια χρονική περίοδο έβαλε και πάλι την ίδια αγγελία. Ανταποκρίθηκε ένας (1) υποψήφιος. Πρόσφατα και πάλι ζήτησε να προσλάβει έκτακτο προσωπικό για το καλοκαίρι και στο μαγαζί του έσπευσαν 40 υποψήφιοι (και για όσους έχουν την απορία, όλοι ήταν Έλληνες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου