Αναζήτηση

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

“ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΣ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ…ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΣ

  • Ø Ο συγκεκριμένος τίτλος θεωρώ ότι αποδίδει σε λίγες λέξεις όλη την ουσία του «πονήματος» των σχεδόν 300 σελίδων που καταλαμβάνει το προσχέδιο. Σχεδόν από την αρχή έως το τέλος είναι φανερή η αγωνία της κυβέρνησης και ειδικά του Γιάννη του Ραγκούση, να πετύχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατάργηση – δια της συγχωνεύσεων – φορέων και υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης με έναν και μοναδικό σκοπό. Να βγει αληθινή η κυβέρνηση στην υπόσχεση που έδωσε στις «αγορές» - μέσω του συμφώνου σταθερότητας – ότι από το σχέδιο «Καλλικράτης» θα εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση σχεδόν δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
  • Ø Δίνοντας τη γενική εικόνα των αντιδράσεων επί του σχεδίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε μετά την συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης πως «αν το νομοσχέδιο ήταν αυτό που παρουσιάζεται στο κείμενο, τότε η συνεδρίαση δεν θα διαρκούσε πάνω από 5 λεπτά», υπονοώντας ότι δεν θα γινόταν δεκτό.
  • Ø Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ (χθες συνεδρίασε το ΔΣ) Δημήτρης Δράκος συμπύκνωσε την άποψη της πλειοψηφίας στην «απειλή» ότι «αν δεν διορθωθούν οι γενικότητες και οι ασάφειες στα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε θέσει με ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων μας -πόρους, αρμοδιότητες, δημοκρατικός προγραμματισμός και πολιτική λειτουργία-, όχι μόνο δεν θα στηρίξουμε τον «Καλλικράτη», αλλά και θα τον πολεμήσουμε. Εμείς, που από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τη διοικητική μεταρρύθμιση και πιστέψαμε στην αναγκαιότητά της».
  • Ø Το δεδομένο είναι πως όσο διαβάζει κάποιος τις 300 σελίδες τόσο διαπιστώνει πως πρόκειται – στην κυριολεξία – για ένα σχέδιο , το οποίο όμως για να διαμορφωθεί σε κάτι το ουσιαστικό που να έχει ως αποτέλεσμα μια λειτουργικά αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση και με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, χρειάζεται επεξεργασία η οποία είναι αδύνατον να γίνει, όχι στον έναν μήνα που θέλουν οι του ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ δύσκολα θα φτάσει και ο ένας χρόνος.
  • Ø Ένα από τα πολλά παραδείγματα, είναι και το θέμα των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τους οποίους το προσχέδιο προβλέπει την συγχώνευσή τους σε έναν ΦΟΔΣΑ ανα Περιφέρεια, την στιγμή που σήμερα, ουσιαστικά δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί ΦΟΔΣΑ για να συγχωνευτούν στις Περιφέρειες και το κυριότερο, δεν εξετάζουν καν το εάν μπορεί να γίνει σωστή διαχείριση απορριμμάτων από έναν Φορέα , π.χ. στην Κρήτη, όταν ήδη η ΔΕΔΙΣΑ δυσκολεύεται στα Χανιά και στην υπόλοιπη Κρήτη, ουσιαστικά επικρατεί το χάος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου