Αναζήτηση

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ø Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης το χωροταξικό των νέων Δήμων στον νομό – ή μάλλον – στο Περιφερειακό Διαμέρισμα Χανίων, έχει «κλείσει» για το υπουργείο Εσωτερικών και έχει οριστικοποιηθεί η πρόταση που θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

Ø Έτσι, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο δεύτερο τμήμα του σχεδίου «Καλλικράτης» που θα αφορά στο χωροταξικό της Αυτοδιοίκησης, αφενός ο Νομός Χανίων θα έχει μετονομαστεί σε Περιφερειακό Διαμέρισμα Χανίων Κρήτης και αφετέρου θα προβλέπεται η ύπαρξη πέντε (5) Δήμων αντί των 7 που είχε προτείνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ.

Ø Πρόκειται για την ίδια χωροταξική κατανομή που είχε προτείνει το ΙΤΑ με δύο αλλαγές. Η Γαύδος εντάσσεται στον Δήμο Σελίνου, ενώ τα Σφακιά και ο Αποκόρωνας ενώνονται σε έναν Δήμο στον οποίο εντάσσεται και η Αση Γωνιά.

Ø Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, αρχική πρόθεση του υπουργείου ήταν η δημιουργία μόλις τεσσάρων (4) Δήμων συγχωνεύοντας την Κίσαμο και το Σέλινο σε έναν Δήμο. Όμως φαίνεται πως μεταφέρθηκαν στον κ.Ραγκούση μηνύματα για πιθανές έντονες αντιδράσεις και τελικά επικράτησε ωριμότερη σκέψη.

Ø Τώρα, δεν γνωρίζω εάν θα γίνουν παρεμβάσεις για κάποιες επιμέρους αλλαγές λόγω ορισμένων εκκρεμοτήτων (όπως π.χ. με την Νέα Κυδωνία, το Κολυμπάρι κ.α.). Όπως επίσης δεν γνωρίζω και εάν υπάρξει κάποια αλλαγή που πιθανόν να δρομολογηθεί τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Δευτέρα.

Ø Όμως εκείνο που γνωρίζω είναι ότι μπορεί για μεν την χωροταξική κατανομή των νέων Δήμων που παρουσιάζει σήμερα η στήλη, να υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις , οι οποίες δεν θα είναι σε καθολικό επίπεδο Νομού, αλλά το περιεχόμενο του προσχεδίου που δόθηκε στην δημοσιότητα και ήδη συζητήθηκε σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ, έχει απορριφθεί από όλους (εκτός φυσικά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου