Αναζήτηση

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΙ Ε.Ε. : ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

  • Ø Την ίδια ώρα που οι Βρυξέλλες ασκούν ασφυκτικές πιέσεις (και) για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα, απαγορεύοντας, τις με όποιον τρόπο θα μπορούσαν να δοθούν, εθνικές ενισχύσεις.
  • Ø Την ίδια ώρα που ο περιβόητος Μπαρόζο και οι λοιποί επίτροποι (και η Μαρία η Δαμανάκη) ενέκριναν την καλλιέργεια μεταλλαγμένης πατάτας (παραγωγής της Γερμανικής Bayern).
  • Ø Αυτή την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να βάλει την «ταφόπλακα» στα Ελληνικά εσπεριδοειδή χρηματοδοτώντας την επέκταση της καλλιέργειας εσπεριδοειδών στο…Μαρόκο !!!.
  • Ø Το θέμα το πήρε χαμπάρι (γιατί εάν περίμεναν από το υπ. Αγροτικής ανάπτυξης θα πήγαιναν χαμένοι) ο Σύνδεσμος Ελληνικών επιχειρήσεων εξαγωγής φρούτων , λαχανικών και χυμών σύμφωνα με τον οποίο «οι μαροκινές αρχές προτίθενται να ζητήσουν από την ΕΕ, μέσα στα πλαίσια της Συμφωνίας Μαρόκου - Ε.Ε, να χρηματοδοτήσει, το μαροκινό Σχέδιο Vert για την επέκταση της καλλιέργειας εσπεριδοειδών, που προβλέπει επιχορηγήσεις για τον τομέα, με στόχο το διπλασιασμό της παραγωγής εσπεριδοειδών μέχρι το 2020, με αύξηση καλλιεργουμένων εκτάσεων σε 109.000 εκτάρια και τον όγκο σε 3,19 εκατομμύρια τόνους».
  • Ø Το χειρότερο είναι πως η συμφωνία Μαρόκου – ΕΕ «εκτός των άλλων προβλέπει και προνομιακή μεταχείριση των μαροκινών οπωροκηπευτικών αλλά και άλλων τρίτων χωρών με μειωμένους δασμούς και ποιοτικά πρότυπα σε βάρος των Κοινοτικών». Αυτοί είναι λοιπόν οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας οι οποίοι έχουν και το θράσος να μας ασκούν κριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου