Αναζήτηση

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΕΔΩΣΕ «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ ΓΙΑ ΝΑ «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ» ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

  • Ø Επί μια ολόκληρη ώρα μιλούσε ο υπουργός Εσωτερικών , ο Γιάννης ο Ραγκούσης στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ λέγοντας ότι ήθελαν να ακούσουν οι εκπρόσωποι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιβεβαιώνοντας τις φήμες πως το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση για να δείξει πως κάτι κάνει, είναι η υλοποίηση του προγράμματος “Καλλικράτης” για την διοικητική μεταρρύθμιση.
  • Ø «Θέλετε αρμοδιότητες, πάρτε αρμοδιότητες», ήταν η τακτική του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος «προσέφερε» στους νέους δήμους , σχεδόν, το σύνολο των αρμοδιοτήτων που ζητούσε η ΚΕΔΚΕ.
  • Ø «Θέλετε χρήματα, πάρτε χρήματα» , συνέχισε, δεσμευόμενος πως εκτός από κάποια δις για την ανάπτυξη των νέων δήμων, θα εξοφληθούν και όλα τα παλαιότερα χρέη της πολιτείας προς τους υπάρχοντες δήμους, αλλά και πως θα δοθούν χρήματα για την συνέχιση του προγράμματος «Θησέας».
  • Ø Δεν ξέρω εάν και στην συγκεκριμένη περίπτωση (όπως προεκλογικά) ισχύει το «όταν ακούς για πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι» αλλά το δεδομένο είναι πως ο Γιάννης ο Ραγκούσης και η κυβέρνηση καίγονται για να «περάσει» ο Καλλικράτης όσο είναι δυνατόν με τις λιγότερες ρήξεις και αντιπαραθέσεις.
  • Ø Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχε και η αναφορά του υπουργού στο χωροταξικό των νέων δήμων, λέγοντας πως δεν πρόκειται να συνενωθούν «μεγάλοι» δήμοι. Βέβαια το τι εννοεί ο «ποιητής» με τον όρο «μεγάλοι δήμοι» δεν το εξήγησε, όμως μας μπέρδεψε και ο υπολογισμός που έκανε πως συνολικά θα δημιουργηθούν περίπου 370 δήμοι.
  • Ø Λίγη υπομονή ας κάνουμε καθώς όλα δείχνουν πως λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα θα έχουμε πολλά να πούμε για το ποιανού δήμου θα είμαστε δημότες από το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου