Αναζήτηση

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

  • Ø Μέχρι τώρα το αφορολόγητο στην δήλωση του εισοδήματος ήταν δεδομένο. Δηλαδή εάν είχες ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (1000 ευρώ τον μήνα) δεν πλήρωνες ούτε ένα ευρώ φόρο. Από κει και πέρα , εάν είχες μεγαλύτερο εισόδημα, μπορούσες να μαζέψεις και κάποιες αποδείξεις για να έχεις έκπτωση στον φόρο.
  • Ø Τώρα οι σοσιαληστρικοί φωστήρες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μετά από τον σχετικό βομβαρδισμό των δικών τους ΜΜΕ, θα μας αναγκάσουν , για να έχουμε το ίδιο αφορολόγητο ποσό, να δικαιολογούμε με αποδείξεις κάποια συγκεκριμένα έξοδα.
  • Ø Έτσι κάποιος που θα δηλώσει εισόδημα 12.000 ευρώ για να μην πληρώσει φόρο θα πρέπει να προσκομίσει στην εφορία αποδείξεις αξίας 1.200 ευρώ. Δηλαδή κάποιος που παίρνει 1.000 ευρώ τον μήνα θα πρέπει να μαζεύει αποδείξεις αξίας 100 ευρώ τον μήνα, διαφορετικά θα πληρώσει φόρο (!!!)
  • Ø Όμως το κόλπο της κυβέρνησης γίνεται πιο καθαρό στα μεγαλύτερα εισοδήματα. Έτσι, όπως φαίνεται και από τον πίνακα, ενώ το ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων ανεβαίνει σημαντικά η διαφορά στον φόρο που πληρώναμε χωρίς αποδείξεις και σε αυτόν που θα πληρώσουμε με αποδείξεις είναι ελάχιστη με το μεγαλύτερο ποσό να φτάνει στα 340 ευρώ για εισόδημα 22.000 ευρώ (1.833 ευρώ μηνιαίως) με αποδείξεις 4.200 ευρώ (350 ευρώ μηνιαίως).
  • Ø Σε αυτά συνυπολογίστε. Το ότι εάν δεν έχετε όλες τις αποδείξεις θα φάτε χοντρή κατραπακιά. Το ότι δεν μετράνε όλες οι αποδείξεις, (π.χ. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑ, κινητά) ή το ότι κάποιες αποδείξεις (π.χ. γιατρών) μετράνε όπως και πριν μόνο για μείωση του φόρου ή το ότι κάποιοι δεν εκδίδουν νόμιμα ή παράνομα αποδείξεις.
  • Ø Τότε θα καταλάβετε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όχι μόνο μας αναγκάζει να κάνουμε εμείς αυτό που είναι το κράτος υποχρεωμένο να κάνει, δηλαδή, να κυνηγά τους φοροφυγάδες, αλλά επιπλέον, μας απειλεί και με τιμωρία-κλοπή (πληρωμή φόρου ή αυξημένου φόρου) εάν αρνηθούμε να παίξουμε αυτόν τον ρόλο.
  • Ø Μάλλον κάποιοι στο κυβερνών κόμμα θα πρέπει να ασχοληθούν με την δημιουργία ενός νέου λεξικού της Ελληνικής γλώσσας, δίνοντας το νόημα που αυτοί εννοούν σε φράσεις όπως φορολογική η κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου